26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Лекотоварната гама на Opel с нови двигатели

Лекотоварната гама на Opel получи сериозни технически обновления за следващата моделна година. Основните сред тях са нови дизелови двигатели, покриващи нивата на стандарта за емисии Euro 6, както и още системи за асистенция и допълнителна безопасност и оборудване. Opel Vivaro, Movano и Combo освен новите агрегати ще получат и разширена гама от възможности по отношение на оборудването.

Второто поколение на Opel Vivaro, бестселърът на лекотоварната гама на марката с около 50,000 продажби годишно бе представено през есента на 2014 година. За моделна 2016, Vivaro Combi ще се предлага с два нови турбодизелови мотора. Базовият агрегат е 1.6 CDTI с мощност 95 к.с. и въртящ момент 260 Нм. Комбинираният разход от 6.2 литра или 164 грама въглероден двуокис на километър са същите като на предшественика му, който имаше с 5 к.с. по-ниска мощност. Новият 1.6 BiTurbo CDTI ще се предлага във версии със 125 и 145 к.с. – също бележещи увеличение с 5 к.с. в сравнение с тези на предшественика. Двигателите разполагат с въртящ момент съответно 320 и 340 Нм, а разходът на гориво се запазва на изключително ниско ниво. Версията със 125 к.с. изразходва 5.7 литра дизелово гориво, съответстващо на 149 грама CO2 на километър. По-мощната версия се нуждае от 6.4 литра със 167 грама CO2 на километър.

Всички двигатели разполагат със Start/Stop система и механична шестстепенна трансмисия, а благодарение на SCR системата на Opel BlueInjection, всички постигат нива на емисии покриващи тези на стандарта Euro 6. Vivaro се предлага и с нови функции като възможност за безключово отваряне и стартиране “Keyless Open and Start”, носеща опора за таблет и усъвършенствана инфоразвлекателна система IntelliLink Navi 50.

Opel Movano Combi и Movano Bus се предлагат с новите 2.3-литрови BiTurbo дизелови двигатели в две нива на мощност. Най-мощният двигател на Movano Combi сега разполага със 170 к.с. и въртящ момент 380 Нм. Това е увеличение от 20 Нм и 7 к.с. в сравнение с досегашния агрегат. Същевременно с това, разходът на гориво е намален с 0.1л/100 км. Нов 2.3-литров BiTurbo мотор със 145 к.с. за Movano Combi осигурява 360 Нм, при което е намален разходът на гориво, който сега е 6.3 л/100 км средно.

Opel е подготвил и два ефективни BiTurbo двигателя за Movano Bus - 2.3-литровият BiTurbo със 163 к.с. ще замени актуалния най-мощен двигател за гамата на Movano Bus със 150 к.с. Новият агрегат ще разполага с въртящ момент 380 Нм или увеличение от 9%. Още един вариант на BiTurbo, но с мощност 145 к.с. и въртящ момент 360 Нм ще се предлага за моделна година 2016.

Всички нови двигатели разполагат със Start/Stop система с възможност за активиране на допълнителен режим ECO и се оборудват с шестстепенна трансмисия. Пакетът за асистенция на водача сега се предлага за Movano и осигурява още повече комфорт и безопасност. Асистентът за дългите светлини High Beam Assist, светлините за мъгла, системата за поддържане на лентата Lane Keep Assist и бордовият компютър правят шофирането по-приятно и релаксиращо.

При Opel Combo Tour дизеловите двигатели 1.6 CDTI, чийто нива на емисии покриват тези на Euro 6 с мощност 95 к.с. и 120 к.с. ще заменят сегашните двигатели със съответно 90 и 105 к.с. И двете нива на мощност се предлагат по желание с технологията ecoFLEX, включваща Start/Stop система. Инженерите са постигнали увеличение от 5 к.с. като същевременно с това са намалили разхода на гориво на версията ecoFLEX с 95 к.с. от 5.0 на 4.7 литра еквивалентни на 124 грама CO2 на километър. Мощността на по-силната версия е увеличена с цели 15 к.с. Разходът на гориво е намален от 5.2 на 4.7 литра, а нивото на емисиите на CO2 от 138 грама на километър до 124 грама на километър за версията ecoFLEX. Освен системата Start/Stop, технологията ecoFLEX за новите двигатели включва интелигентен алтернатор със система за рекупериране на спирачната енергия, маслена помпа с регулиране на капацитета, масло намаляващо триенето, гуми с намалено съпротивление при търкаляне и аеродинамичен пакет.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:35 1
+ 0
- 0
sffsdf1873
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.