20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това е новото поколение Mercedes-Benz GLE

Изцяло новото поколение на всъдехода Mercedes GLE ще бъде представено пред широката публика по време на международния автосалон в Париж. Сега, обаче, германския производител ни дава детайлна информация за наследника на М-клас.

Първият GLE бе реално фейслифт на ML, като получи новото си име съгласно политиката на Daimler за означенията на возилата им. Така че представения сега модел може да наречем първия изцяло нов. И като такъв, естествено е пълен с куп новости.

На първо място, новият GLE е пораснал спрямо предшественика си, благодарение на увеличената с цели 8 см колесна база (вече 2995 мм). Това, освен, че е позволило по-голямо пространство за пътниците на втория ред седалки, дава възможност и за трети ред кресла в по-големия багажник, за да вози общо 7 души. От Мерцедес се хвалят, че новият SUV е най-аеродинамичния в класа си, с коефициент на съпротивление от 0.29, спрямо 0.32 за ML.

Засега, единствената потвърдена версия е Mercedes GLE 450 4Matic, с трилитров турбобензинов 6-цилиндров двигател и система "мек хибрид". Редовият шестак постига максимална мощност от 362 конски сили и 500 Нм въртящ момент, а електромотора може да помогне с допълнителни 21 к.с. и 250 Нм. Тягата се предава към четирите колела през 9-степенна автоматична скоростна кутия. На по-късен етап, двигателната гама ще бъде допълнена с още няколко бензинови и дизелови двигателя, а германците планират и плъг-ин хибридна версия на всъдехода.

Една от големите новости при новия Mercedes GLE е опционалната система E-Active Body Control. Тя използва 48-волтовата електрическа система, за да настори въздушното окачване на всяко едно колело индивидуално. Същата тази система отговаря за свалянето и вдигането на окачването при оф-роуд, както и да променя наляфането на гумите, когато това е нужно за повишаване на сцеплението. А в комбинация с тракшън контрола, EABC ще помага на всъдехода да се вади сам от пясък при затъване.

В салона на новия Mercedes-Benz GLE, както и при електрическия роднина EQC, доминиращият елемент е новата информационно-развлекателна система MBUX, която е разработка на български специалисти. Както и при останалите нови модели на марката, MBUX умело слива дигиталния инструментален панел с този на навигацията. Системата Energizzing пък се грижи да настройва индивидуално предните седалки, когато усети промяна в позата на водача и/или предния пасажер.

Новото поколение на култовия SUV се предлага и с куп системи за безопасност и асистиране, като например за автоматично намаляване на скоростта и спиране при бавен трафик, поддържане на лентата на движение, паркинг асистент и т.н. Пълни детайли за новия модел, включително и цените, ще станат ясни по време на изложението в Париж.

Повече снимки на новия Mercedes-Benz GLE може да разгледате в галерията над статията.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:18 1
+ 0
- 0
sffsdf33048
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.