28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

17 „зелени” автомобила стартираха в ЕКО-Рали България 2017

Общо 17 екологични возила застанаха на стартовата арка на ЕКО-Рали България 2017 в центъра на София. Точно 14 електромобила ще се борят в официалния клас на надпреварата, която е кръг от Световната Е-купа на FIA, а два хибрида и един задвижван от пропан-бутан модел ще карат за титлата в паралелно провеждащата се Национална Еко Купа.

За участие в ЕКО-Рали България 2017 по изискванията на FIA се допускат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колета (рейндж екстендър), които ще се борят за точки в Световната купа.

На площад "Александър Батенберг” в София се наредиха най-новите и актуални електромобили на световните автомобилни производители като BMW, Renault, KIA, Hyundai, Opel и Nissan.

Екипажите на ековозилата се изправят пред маршрут от София до Боровец сутринта, а следобед ще карат по отсечките на Рали България около Костенец. За да печелят нужните им за победа точки, участниците ще трябва изключително прецизно да определят средна скорост на движение и времето за преминаване на специалните етапи.

Няколко са претендентите за победата в ЕКО-Рали България 2017 , като сред тях може да отбележим италианския екипаж Валтер Кофлер – Франко Гайони с Tesla Model S, смесеният българо-италиански отбор с пилот Светослав Дойчинов и навигатор Гуидо Герини с Hyundai Ioniq, както и най-силният български тандем, участващ в екоралитаот няколко години насам - Калин Дедиков и Георги Павлов с BMW i3. Разбира се, изненада може да поднесе и някой от останалите екипажи, които са достатъчно надъхани за високи постижения.

Няколко общини се включиха с екипажи и машини в еконадпреварата. Със свои отбори и електромобили се включиха София, Самоков и Сливница, а община Бургас предостави два електрически автомобила на състезателите от автомобилен клуб „Вромос”.

ЕКО-Рали България 2017 се организира от АСК Интерспийд Нова Генерация и Съюза на Българските Автомобилисти, в съорганизаторство с Ecars.bg и клуб КарамЕЛ и с подкрепата на „Булстрад”, Hyundai, общините София, Самоков, Костенец и Долна Баня, минерална вода “Горна баня”, „Бор-Чвор”, хотел „Балкан” и хотел „Янакиев”.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27325
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.