29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Софийски мотористи организират “Масово нощно каране” на 23 септември

Представителите на най-голямата мотоциклетна организация в България Sofia Riders (SR) обявиха 23-ти септември за дата на традиционното “Масово нощно каране”. Събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната ще се проведе за трета поредна година под егидата на SR и отново ще се състои в памет на загиналите при пътно-транспортни произшествия райдъри.

Идеята на “Масовото нощно каране” е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението; да се напомни, че феновете на двуколесните също са на пътя, че не са пътни хулигани, а хора със семейства, които желаят да стигнат от точка А до точка В и да се приберат живи и здрави у дома.

Честите инциденти с мотоциклетисти продължиха и през Мото-сезон 2017. Според специално предоставената за Sofia Riders от МВР статистика, от началото на 2017-та година пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са общо 323. От тях 23-ма са загинали, а 250 са ранени.

Най-честа причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия – 36%. 18% от ПТП са станали в резултат на несъобразена скорост с други условия, 6% поради неспазване на дистанция и по около 4% поради отнето придимство на ППС при кръстовище и навлизане в насрещното движение. 16,5% от инцидентите са поради други причини, сред които и извършване на обратен завой на двойна непрекъсната линия.

Сборен пункт на мотористите за „Масовото нощно каране 2017” по традиция ще бъде пред входа на Историческия музей (резиденция Бояна). Оттам в 22.45 часа започва мото-обиколка на град София по маршрут: ул. „Околовръстен път” – бул. „България” – бул. „Константин Величков” – пл. „Независимост” – бул. „Цариградско шосе – бул. „Асен Йорданов”.
Обиколката ще завърши на бул. „Асен Йорданов” 3, където мотористите ще се присъединят към Extreme Fest-партито на MIRAFIORI TEAM.

Sofia Riders припомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и призовават всички участници в движението да бъдат една идея по-бдителни и по-сериозни на пътя.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:28 3
+ 0
- 0
sffsdf28323
+ 4
- 1
Що не вземат да организират масово ремонтиране на изпускателни уредби или масово спазване на скоростния режим примерно? Знам аз че не са такива хора.

Но не пречи да си мечтая.

+ 6
- 0
Това е едно отвратително мероприятие, което поне при мен има обратен ефект. Намирам го за абсолютно нагло агресивно и демонстративно несъобразяване със закони, норми и елементарно възпитание, точно какъвто е и манталитета на повечето мотористи. Миналата година ми стресираха детето до степен да не можем да го успокоим с часове след като тия идиоти приключиха.
Надявам се тази година общината да го забрани.
Отделно от това нека участниците да имат предвид, че хиляди обезпокоени ще ги псуват а вероятно мнозина и кълнат. Това е лоша карма момчета! Ако така мислите да се борите с произшествията по пътищата - кофти избор.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.