19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Офроуд зрелище и силни емоции в първия ден на Лазарово 4х4 Екстрийм 2017 (снимки и видео)

За десета година поляните над село Лазарово оживяха от рева на двигатели благодарение на Лазарово 4х4 Екстрийм. Стотици се събраха, за да се включат или порадват на състезанието, което е втория кръг от Траялен шампионат 4х4 Есктрийм 2017 г. след първата надпревара за сезона в Сливен.

Малко след 9:30 ч. сутринта стартира първият ден на състезанието и дойде ред на сериозно офроуд шоу, подплатено с комбинация от предизвикателни препятствия и разнородни четириколесни машини.Тази година пред трудния терен се изправят 36 екипажа – 16 са в категория „Стандартен“ за почти заводски всъдеходи, 12 са записаните за по-свободния клас „Модифициран“, а останалите 8 се включват в класа на най-дивите машини, именно „Прототип“.

И докато състезанието вреше и кипеше по стръмните склонове, събралите се стотици зрители не изпускаха и момент от екшъна, придвижвайки се постоянно от зона на зона, където да гледат, ръкопляскат и не на последно място – да дават съвети на пилотите и навигаторите.

Предимно методично и умело, на моменти с изблици на емоция и  „удряне“ на прекъсвача, водачите се изкачваха и спускаха из очертаните врати и зони с джипките си. Не лиспваха и моменти, в които гравитацията надделява и е време да се намеси колега пилот, който да изтегли преобърнат противник. Последната дума в интерес на истината не е най-точната такава, защото между екипажите има явно добри чувства. 


Същевременно интересните гледки бяха не само в действие, но и сред тълпата, където вниманието привличат чудовищни пълноприводни автомобили като най-ненормалното BMW Серия 5, което ще видите някъде. Този „баварец“, разбира се, няма много общо с лимузината, която ви примигва от километър с дългите светлини на магистралата.


Проблемно тази година се оказва финансирането, като единственият спонсор зад състезанието е PowerWinch. Подкрепа е трябвало да бъде получена и от община Кнежа, но това така и не се случва, споделят организаторите. В резултат организацията се държи на почти символичната такса за участие от 50 лева и голямо количество ентусиазъм.

В неделя екипажите продължават с прибавени нови зони, а в края на състезателния ден ще бъдат излъчени и победителите.

Следващото събитие в календара на Траялен шампионат 4х4 Есктрийм ще се проведе в Русе на 24 и 25 юни. Последните два кръга за годината са в Зверино на 26 и 27 август и в Лясковец на 30 септември и 1 октомври.


Повече за Траялен шампионат 4х4 Есктрийм 2017 можете да научите във Форума OFFRoad-Bulgaria 



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:47 1
+ 0
- 0
sffsdf25190
 
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.