20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Животът на автомобилния механик - пълен с абсурди

Едни от най-забавните истории, свързани с битието, са тези за комуникацията между потребителите на интернет и въобще компютри (наричани още на жаргон "юзъри") и системните администратори. Разказват се легенди за хора, които се оплакват от неработещия си компютър, който обаче не е включен в контакта. Или че чудят какво да правят с мишката.

Е, нещо подобно се случва и с потребителите на автомобили и техните майстори. При нужната уговорка, че не всеки разбира от автомобили, а и не е длъжен, понякога дори майсторите се хващат за главата пред нелогичните човешки действия, които могат да се обяснят с от разсеяност до откровено невежество. Ето и няколко истории на монтьори от САЩ, които вероятно ще Ви накарат доста да се посмеете.

Алекс от Гранд Прейър, Тексас, е бил извикан от клиент с оплакването, че автомобилът му пали само след подаване на ток от друг автомобил почти всеки ден и според него има проблем с алтернатора. Същото му казали и в местния магазин за части, където се опитали да му продадат нов алтернатор. Първото, което прави Алекс, е да вдигне капака, където вижда поразяваща сцена. И двете клеми на акумулатора са били разхлабени, като едната дори е била без затягащия болт, а вместо това е била вързана със... свинска опашка. Шокиращо или не, Алекс е намерил болт, затегнал е и двата и колата е запалила моментално.

Куриозен случай разказва Крис от Спринг Хил, Флорида. Трябвало да реши проблема на автомобил, който губел мощност и ръмжал дразнещо - знаци за запушен катализатор. Когато го сваля, Крис вижда нещо странно - от компонента пада черно, перфектно кръгло топче от въглерод, образувало се край счупен елемент от филтъра. Точно като перла, казва той, освен, че е черно и не струва и стотинка.

Смяната на маслото може да е съвсем рутинна процедура. Когато обаче масленият филтър е сложен, без да бъде смазано уплътнението, филтърът може да остане като заварен и напълно неподвижен. Точно такъв проблем е имал Крис от Сан Диего, Калифорния, когато е трябвало да смени маслото на Cadilac Escalade. Наложило се е да продупчи филтъра с две отвертки, за да има рамена, с които да го завърти. Познайте дали не е станал целият в масло. От липсата на едно елементарно действие преди това.

Брет от Конкорд, Калифорния, е приел автомобил с проблем в автоматичната трансмисия - липса на налягане в кутията, регистрирано в специализиран сервиз. Оказало се обаче, че вместо поправка или нова кутия, тя е трябвало да бъде просто обслужена със смяна на течността и филтъра. Понякога изглеждащите тежки повреди всъщност могат да се отстранят елементарно и бързо.

Рикардо от Лос Анджелис е получил задача да направи базов преглед на автомобил, който е трябвало да пътува до Лас Вегас. И, докато механиката на машината е била в добро състояние, механикът е забелязал нещо доста опасно - гумите са били изпилени до тел. Той веднага е препоръчал на собственика да запази късмета си за някое казино и да не минава и метър повече с тези опасни гуми, които са били пред спукване всяка една секунда.

Сигурни сме, че сред читателите ни има доста хора, които се занимават с поправка на автомобили и могат да споделят много по-забавни случаи от практиката си. И ще бъдем щастливи, ако го направят в коментарната секция под статията.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27222
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.