26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian Tyres стартира нов технологичен център в Испания

Nokian Tyres стартира изграждането на нов изпитателен и технологичен център в Испания. Церемонията за „първа копка“ се проведе на територията на новия център в Санта Крус де ла Сарса. Първите тестови писти ще бъдат завършени през следващата година, а технологичният център се очаква да бъде напълно функциониращ през 2020 г.

Nokian Tyres в момента оперира в два тестови центъра във Финландия – Ивало и Нокиа. Добавянето на третото тестово съоръжение и технологичен център в топлия климат на Испания дава възможност за целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми. Целта е да се разработват още по-безопасни, по-функционални и екологични гуми. Основният акцент е върху летните и всесезонни високоскоростни гуми, тъй като има особено голямо търсене на разрастващите се за Nokian Tyres пазари в Централна Европа и Северна Америка.

Повече от десет различни тестови писти със съвременна технология за изпитване ще се помещават на обширната площ от 300 хектара. Те ще бъдат използвани за проучване на издръжливостта и представянето на гумите. Самата обиколка на съоръжението е седемкилометрова овална писта за тестване на гуми при скорости до 300 км/ч. Освен това, пистите дават възможност за извършване на много от тестовете, необходими за качеството на гумите, като например, изпитанията за сцепление на мокра настилка и за шум при движение.

Технологичният център има за цел и да ускори устойчивото развитие на продуктите и иновациите. Още през 2017 г. Nokian Tyres участва в стартирането на изследователски проект, който проучва използването на растението гуаюла (guayule) за по-екосъобразно производство на гуми. Гуаюленото растение може да оцелее при сухи и безплодни условия и се разглежда като потенциален заместител на естествения каучук. За местните фермери това е възможна алтернатива на по-малко печелившото зърнопроизводство.

Технологичният център ще има положително въздействие върху живота и заетостта в региона. Проектът ще ангажира около 200 души по време на строителството и ще открие 40 нови позиции след приключването на строежа. Освен това, той ще има значителен непряк ефект върху заетостта на транспортните и секторите на услугите и логистиката.

Nokian Tyres активно изгражда връзки с местните общности, като подкрепя местни събития, спортни клубове и избрани благотворителни проекти. Сред основните дейности са тези, свързани околната среда. Nokian Tyres, например, ще участват в местния проект за засаждане на дървета, както и инициативи, подпомагащи гнезденето на птици.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 1
+ 0
- 0
sffsdf31661
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.