29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Български дрифт пилот на подиума в Сърбия

През изминалия уикенд в Чакак се проведе 1-ви кръг от Сръбския дрифт шампионат. По традиция състезателният уикенд приема две отделни мероприятия - националния шампионат на Сърбия и Day of Champions (отворен шампионат). На второто могат да участват състезатели от всякакви националности. Тази година България бе представена единствено от врачанеца Силвио Гоцев с неговото WinBet BMW E36 LS.

Неделният ден започна добре за Силвио. С добри преминавания през задължителните зони, той успя да се класира 3-ти в квалификациите. В началото на директните двубои заради незавършено преминаване (оценка 0) първият му опонент не е допуснат, а на Гоцев бе даден т.нар. "лъки драйвър". Терминът означава, че пилотът преминава автоматично напред към Топ 8.

Там Гоцев нареди своето WinBet BMW E36 срещу румънско BMW E46 M3 с компресор и пилот Раду Вудва. Заради по-добрия си резултат от квалификациите Силвио първо трябва да води и успя да изненада румънеца със скорост и изпълнение на всички точки за преминаване. Вудва бе принуден да прави грешки и да скъсява дистанцията, за да е близо до водещия българин. На втория рън, явно предусещащият загубата Раду, изпусна една от зоните, излизайки с 4-те колела извън състезателното трасе. Това автоматично му даде резултат 0 точки и сигурна победа за Силвио.

На Топ 4 директните битки Силвио се изправи до Никола Илич от Сърбия и Nissan S13 2JZ. Мощната си машина сърбинът кара сравнително бавно, измъчвайки Силвио зад него. Гоцев неколкократно бе на косъм от сблъсък, но успя да опази автомобилите с цената на по-малък ъгъл и повече корекции със спирачка. При обръщане на позициите Силвио успя да се откъсне от Никола на добра дистанция, но в крайна сметка заради по-лошото първо преминаване съдиите допуснаха напред именно сърбина.

Българинът, обаче, настоява да остане на стълбичката, а не в подножието й. За целта трябваше да победи шампиона на Хърватска Дарио Фоле и страшно звучащото BMW E46 с двигател на Mercedes-Benz AMG. След каране, което самият Гоцев не успя да преразкаже заради отдадеността си към целта, трибагреникът ни се развя на третата позиция на почетната стълбичка. Тя бе допълнена от съотборниците Никола Илич и Дарко Груювич от Сърбия.

Втори кръг на Сръбския дрифт шампионат и Day of Champions ще се проведе в Валйево, Сърбия на 30 юни и 1 юли.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:13 2
+ 0
- 0
sffsdf35403
oktopod99
Рейтинг : 3930
08.06 2019 в 18:07 1
+ 0
- 2
Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !
нови игри и забележителни джакпоти .Нужен е минимален депозит от 10 евро!Забавление за пичове ! https://bit.ly/2vGdh7g
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.