23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

MOTO GP: Циркът продължава, Маркес отговори на Роси

Световният шампион Марк Маркес отговори на нападките на временния лидер в генералното класиране на Moto GP Валентино Роси, че испанецът се намесва в битката за титлата в полза на Хорхе Лоренсо.

Нервите на "Доктора" не издържаха след състезанието в Австралия и той упрекна Маркес в подмолни действия, за да не може Роси да прибави десета световна титла към визитката си.

Двамата седнаха един до друг на пресконференция преди състезанието в Малайзия и Маркес се държеше, сякаш критиките на италианеца са просто шега. С цялата си сериозност обаче Роси извади разпечатка на времената от "Филип Айлънд", а след това и продължи с психоатаката и пред италианските медии.

В същото време Маркес, който нямаше представа какви ги бълва Роси пред сънародниците си в този момент, продължи да играе на "ни лук ял, ни лук мирисал".

"Аз уважавам Валентино и винаги съм го уважавал. Не знам за какво говори, но разбирам ситуацията му. Той е напът да спечели десетата си титла, но усеща напрежението от притискащия го Лоренсо, защото той е много силен в момента. Не искам да имам нищо общо с тази битка", обясни Маркес. "В крайна сметка, каквото и да се случва, Валентино трябва да победи Хорхе. А в Австралия аз направих единственото и най-доброто за мен и моя отбор - взех победата и 25 точки."

Запитан защо според него Роси предприема тази атака и то в такъв важен за него момент, Маркес отвърна: "Не зная, това е може би някаква негова тактика. Говорихме на партито след състезанието в Австралия и той ме попита защо времената ми са били такива, но определено не беше скандал или нещо подобно".

Въпросът "Защо" мъчи и хората в падока. Твърде вероятно е италианецът да опитва да стресне младия си съперник, за да не се пречка в битката за титлата в последните две състезания. Един от благоприятните сценарии за юбилейна, десета титла на Роси включва дори две победи на Лоренсо до края на сезона, при условие, че Валентино завърши втори. Маркес обаче има достатъчно ресурс най-малкото да се вклини между двамата, което ще провали концепцията на 9-кратния шампион.

Какво мисли Лоренсо за цялата тази драма? Запитан дали Маркес му помага, той отговори с нескрит сарказъм: "Да, страшно много ми помогна. Особено в последната обиколка..."


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.