29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

АвтоВАЗ показа Lada XCODE и още 6 концепта в Москва

На започналия днес международен автомобилен салон в Москва, АвтоВАЗ показа дългоочаквания концептуален кросоувър Lada XCODE. Заедно с новия прототип дебютираха още няколко атрактивни концепции, за които ще ви разкажем в отделен материал.

Както съобщават от прес службата на АВТОВАЗ, прототипът Lada XCODE е създаден за да демонстрира възможното развитие на моделната гама на марката и новата дизайнерска концепция, в чиято основа лежи Х-стилът. „Концепцията подсказва за редица перспективни решения пред марката, в това число използване на турбомотор и 4х4 задвижване, както и телематичната платформа Lada Connect, която позволява управлението на системите на автомобила с помощта на смартфон, а в бъдещ план и внедряването на автомобилни облачни услуги”, пише в комюникето на „Лада”.

Lada XCODE бе представена от главния дизайнер на руската марка Стив Матин, по чиито думи моделът има повече мускулести черти отколкото останалите коли на Лада. Използвани са редица атрактивмни дизайнерски акценти, които определено впечатляват.

Доста атрактивен е скосеният покрив на кросоувъра, боядисан в черен гланц. „Тази конструкция на покрива създава допълнителни възможности за персонализация на автомобила. Освен това, наклонената му линия позволява въздушният поток да минава по-леко между покрива и задния спойлер, което подобрява аеродинамичната ефективност”, заявяват от АвтоВАЗ.

Lada XCODE е с масивни колела и доста сериозен клирънс, което загатва за сериозни офроуд възможности на модела. Предполага се, че ако концептът се отправи към поточните линии, ще бъде зареден с куп системи за сигурност и асистенция на водача, като аварийни автоматични спирачки пред препятствие, активен круиз контрол, автоматично паркиране и дори функции за дистанционен контрол на машината.

Сред останалите звезди на „Лада” на московския автосалон са общо 6 концепции и 4 нови модификации на серийни модели.

LADA Vesta Cross Concept

ни показва седан в ролята на кросоувър – едно уникално решение в глобален мащаб, където единственият представител в момента е Volvo S60 Cross Country. Автомобилът е с модифицирани надвеси, по-големи колела и повишен клирънс, за да се представя по-добре в условия на лек оф-роуд

LADA XRAY Cross Concept

се отличава от серийния модел XRAY по всъдеходния си боди кит. Това включва защитни панели в долната част на купето, раздути колесни арки и защити под купето, плюс модифицирани преден и заден надвеси. Визията е сходна с тази на серийните Kalina и Largus в Cross модификации.

LADA Vesta SW Cross Concept


Концептуалното комби бе показано преди година, а сега е с обновления. Това е примерно развитие на проекта LADA Vesta и интерпретация на новия Х-образен стил във формат на оф-роуд комби.

LADA Vesta Sport Concept

демонстрира богатия потрнциал на седна-бестселър на руснаците. Купето и салонът на автомобила са състезателен стил, а моделът е с окачване със спортни настройки. За прототипът е използван опитът на Лада от разлини състезания, в това число и от участието на марката в туринг шампионата WTCC (където LADA Sport Rosneft се отчете с двоен подиум на „домашното” състезание в Русия).

LADA XRAY Sport Concept

е друг прототип, който илюстрира възможното развитие на серийната гама с форсирани двигатели и състезателен стил. Двигателят на LADA XRAY SPORT е базиран на серийния 1,8-литров агрегат, който се монтира на заводския XRAY. С различни доработки и пренстройване, моторът може да бъде „надут” от щатните 122 конски сили до близо 150. Окачването е снижено и е получило спортни настройки.

LADA Vesta CNG Taxi

е специална версия, работеща на бензин и природен газ (метан). Работата на сгъстен природен газ сваля разходите за гориво над 3 пъти, а това е много важно за корпоративния транспорт и таксиметровите паркове. Освен това, метанът е по-екологичен и по-малко взривоопасен от бензина и пропан-бутан.

LADA Vesta Signature

е удължена версия на популярния седан, която дава допълнително пространство от 20 см за пасажерите на задния ред. Вместо стандартната „пейка”, пътниците отзад разполагат с две индивидуални кресла, с подлакътник между тях. Луксозната Веста предлага богати възможности за персонализация, сред които кожен салон, мултимедийна система за задния ред, и доли отделяне на салона с преграда.

LADA Vesta 1.8 АМТ Exclusive

съвсем скоро ще влезе в серийно производство. Отличава се с внедряването на новия 1,8-литров бензинов двигател, въведен скоро при XRAY, снабден със система за електронно регулиране на газоразпределението (VTT). Моделът ще се предлага както с механична скоростна кутия, така и с автоматизирана механична трансмисия, дело на специалистите от ZF.

LADA 4x4 Pick-up ''Охотник''

“Ловецът” е пикап на базата на настоящата Lada 4x4 с модернизирано шаси и допълнително оборудване за лов. Автомобилът демонстрира потенциалния тунинг на всъдехода по поръчка.

Автомобилният салон в Москва бе открит днес и ще продължи до 4 септември в комплекса «Крокус Экспо» в руската столица.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:11 2
+ 0
- 0
sffsdf15395
+ 5
- 1
Отпред Дачия, отзад Нисан Juke. Cool!
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.