19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новата Nissan Micra с радикален дизайн (галерия и видео)

Петото поколение Nissan Micra бе представено на автомобилния салон в Париж днес. Компактният модел е с изцяло нов дизайн, като обещава да е доста дръзко, освен революционно.

Насочена към Европа, най-големият в света пазар на хечбек автомобили, Micra Gen 5 ще привлича погледите с новото си оформление. Моделът е по-нисък, по-широк и по-дълъг от предшествениците си и предлага повече простор в интериора. Той разчита и на модерни турбо двигатели с намален работен обем, пъргаво шаси и пълен набор от иновативни функции за безопасност.

Оставайки вярна на концепта Sway, представен по време на Автосалон Женева 2015, петото поколение на Nissan Micra въплъщава в пълна степен най-новия дизайнерски език на японската марка с отличителни дизайнерски елементи. Акцент е V-образната радиаторна решетка, от която започва острата, характерна линия, минаваща по дължината на автомобила и завършваща в задната част, оформените като бумеранг задни светлини и плаващият покрив. Другите характеристики включват задни дръжки на вратите, скрити в С-колоните, и издължена линия на покрива, завършваща със спойлер, който подобрява аеродинамиката и естетичното излъчване на модела.

Особено внимание е било отделено на комфорта за водача, чиято шофьорска позиция е снижена, за да се гарантира усещане за по-голяма сигурност по време на управление. Увеличената широчина и междуосие на автомобила означават, че просторът в купето е сред най-добрите в класа. Оформеното като крило арматурно табло придава на кабината впечатление за лекота, елегантност и простор.

Това пето поколение Micra е първият модел на Nissan в сегмент В, който ще предлага толкова богата гама от модерни технологии за безопасност, достъпни във всички нива на оборудване, давайки живот на Nissan Intelligent Driving. Обикновено тези технологии могат да се открият в по-големите автомобили, а сред тях са включени Lane Departure Prevention, Intelligent Emergency Braking, Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist и Blind Spot Warning. Заедно, тези усъвършенствани функции за безопасност са градивните камъни за Автономно шофиране и са неразделна част от Nissan Intelligent Mobility.

Micra Gen5 идва със 7-инчов цветен дисплей по средата, даващ достъп до аудио системата, сателитната навигация, мобилния телефон, приложенията и гласов контрол Siri чрез Apple CarPlay. Ексклузивна характеристика в Nissan Micra Gen5 е напълно новата аудио система с шест високоговорителя Bose Personal.

Nissan Micra Gen5 е оборудвана с Active Ride Control за подобрен пътен комфорт и Active Trace Control за намаляване на недозавиването и по-остро управление – иновации, предлагани до момента само в Qashqai и X-Trail. Налично е и ново електрическо серво на волана без четки, гарантиращо по-добро усещане и обратна връзка.

Особено внимание е било отделено за намаляване на шума в купето. Подобренията включват изключителна шумоизолация и оптимизация на аеродинамиката. Изключителната аеро ефикасност е постигната благодарение на спойлера на покрива и страничния спойлер. В резултат на това, новата Micra постига коефициент на въздушно съпротивление (Cd) 0.29.

Ефикасността на двигателите е била друго поле за развитие при новото поколение Нисан Микра. В началото моделът ще се предлага с 0,9-литров 3-цилиндров турбо бензинов двигател и 1,5-литров дизел, и двата генериращи по 90 к.с. Скоро след това моторната гама ще се допълни от атмосферен 1,0-литров бензинов двигател със 75 к.с.

Новата Nissan Micra ще се произвежда в Европа, в завода на Renault във Флинс, Франция, като част от Renault Nissan Alliance. Продажбите в Европа започват през март 2017.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:09 2
+ 0
- 0
sffsdf16911

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:04 1
+ 0
- 0
sffsdf16911
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.