29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Mercedes G-Class официално и детайлно (галерия и видео)

Новото поколение на легендарния всъдеход Mercedes G-Class бе представено официално пред медии и посетители на автомобилното изложение в Детройт. За всъдехода вече писахме някои неща, а сега от компанията пуснаха и повече подробности за модела.

Вече имаме и новина относно българския дебют на W464 - от вносителя на Mercedes за България потвърдихам че първите доставки за страната ни се очакват веднага след пазарната премиера през месец май.

Доколкото за дизайна вече писхаме, след като изтекоха първите снимки на всъдехода преди време, то той си е силно напомнящ предходната генерация ,с няколко леки промени по светлини, прагове, брони и т.н. По-важното е, че новият G-Class е нараснал на дължина и ширина, което от своя страна е позволило и увеличаване на пространството, а компановката е запазена класическата от 1979 - купе върху рама.

Както сме споменавали, най-голямата революция в модела е добавянето на предно независимо окачване, а гемоетрията на задния мост е променена за по-добро поведение, както на пътя,така и извън него. Относно офроуд възможностите, на лице отново са бавни предавки и три напълно блокируеми диференциала. Клирънсът на "кубчето" е 270 мм, което позволява газене на вода до 70 см, а ъглите на атака, спускане и рампов са подобрени с малко спрямо тези на предходната генерация.

На разположение на водача е програмата Dynamic Select, която предлага 5 предварително дефинирани режима на движение - Comfort, Sport Eco и Individual, както в останалите модели на марката, но и специалния G-Mode, който оптимизираха характеристиките на автомобила при движение в пресечени терени. Dynamic Select позволява промяна в настройките на автомобила за секунди, с натсикането на един бутон, като системата променя характеристиките на двигателя, трансмисията, окачването, волана и асистиращите системи по желание на водача.

Първоначално, новият G-Class ще се предлага във версия G500, с 4-литровия битурбо V8 на марката, който бе наличен и в предходното поколение. Агрегатът постига 422 к.с. и 610 Нм, а комбинираният му разход по каталог е 11,1 л / 100 км. Този двигател, както и останалите, ще се стиковат с новата автоматична скоростна кутия 9G TRONIC с хидравличен трасформатор, която, както подсказва името й, е с 9 предавки.

На по-късен етап се очакват още дизелови и бензинови опции. Все още не е ясна стартовата цена на G500. Разгледайте голямата галерия на всъдехода, намираща се над статията.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:24 2
+ 0
- 0
sffsdf30415

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30415
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.