28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Renault пуска електромобил на цената на бензинова Dacia

На автомобилния салон в Шанхай, премиерата си отбеляза Renault City K-ZE - компактен електрически кросоувър, който обещава революция в света на ековозилата.

Продажбите на новия модел ще започнат още тази година, като французите разчитат той да се превърне в бестселър на най-големия автомобилен пазар в света. За целта, от Renault залагат на компактни размери, стабилен пробег и най-вече - на достъпна за сегмента цена.

City K-ZE става най-малкият електромобил в гамата на французите, като ще бъде разположен под Zoe. За успеха, освен размера, ще помогне и формата "кросоувър", който сам по себе си е хитов по цял свят, а в комбинация с чистото задвижване направо удря джакпота. И още нещо важно - на китайския пазар цената ще е около 8000 долара (колкото у нас струва бензинова Dacia).

Новият модел обещава пробег с едно зареждане на батериите до 240 км. Багажникът пък обещава сериозните за габаритите му 300 литра обем. Макар да нямаме официални цифри за размерите, фактът, че Renault City K-ZE е разработен на платформата (и дизайна) на популярния в Индия Kwid, предполагат дължина от около 3,7 метра.

Връщайки се на платформата - CMF-A, според французите тя е сериозно модифицирана заради електрическото задвижване, както и заради това, че моделът ще атакува и други пазари освен китайския. Макар да не е ясно дали новият модел ще стигне до Европа, от компанията тайнствено загатват, че той е конструиран така, че да "посрещне и най-високите европейски стандарти".

За задвижването на новия City K-ZE се грижи електромотор с мощност 33 kW и въртящ момент от 120 Нм. Макар да бе обявен пробег, детайлна информация за батериите няма. Знае се, че ще има функция за бързо зареждане, която позволява до 80% от капацитета им да бъде запълнен за 50 минути.

И докато дизайнът на новото електровозило е почти идентичен с този на Renault Kwid, кабината носи индивидуалност с 8-инчов дисплей на навигацията, 4G интернет и система за контрол на качеството на въздуха в кабината.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:14 2
+ 0
- 0
sffsdf35183
zuljin
Рейтинг : -12194
18.04 2019 в 10:26 1
+ 0
- 11
Кел файда от икономията на гориво, като имаш най-скапаното окачване и го ремонтираш по три пъти в годината.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.