28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Rolls-Royce Cullinan като пикап, кабриолет и купе?

Снимка: X-Tomi Design

Миналата седмица Rolls-Royce най-накрая се присъедини към лигата на супер-SUV машините. Новият Cullinan определено събра погледите и обещава да се превърне в бестселър. Няма как - пазарът изисква кросоувъри и за да си на върха, трябва да му дадеш каквото иска.

Някои производители от "висшата лига", като например Porsche, не се задоволяват с това, да имат само един SUV в гамата си. Други като Mercedes пък дори пуснаха пикап. Rolls-Royce за момента си имат само Cullinan, но какво ли щеше да стане ако решат да разнообразят гамата?

Е, британският производител за момента не дава сигнали за нови модели на базата на всъдехода си, но пък това, доста умело, прави гениалният компютърен манипулатор X-Tomi Design, който представя вижданията си по темата. Ето и неговите идеи:

Cullinan Sport e по-ниска и по-агресивна версия на кросоувъра. Предницата е добила по-спортен вид, сребристите лайсни на вратите са заменени от такива с цвета на купето, а на края на покрива се е настанил (логично) спойлер. И таква версия изглежда доста логична и изпълнима.

Cullinan Cabrio пък ни отвежда в един доста лимитиран сегмент, където има само няколко предложения - този на SUV-кабриолетите. В представения рендер, британският супер-SUV много ни напомня за Phantom Drophead Coupe. Може би затова X-Tomi го е кръстил Rolls-Royce Cullinan Drophead Coupe. Което ни кара да си представяме по-скоро версия с повишен клирънс на кабриолета, отколкото сложно преправяне на всъдехода - една идея за размисъл към тунинг компаниите.

И докато кабрио-версия на Cullinan е сложна, то по-лесна за изпълнение би била купе-версията му. Cullinan Coupe напомня за нещо като Phantom Coupe, като освен нея X-Tomi е предвидил и малко по-издължен, shooting brake вариант, с по-изтеглен силует и по-големи врати.

Нещото, което виждаме при много производители, но едва лище видим при марка като Rolls-Royce е оглозгана базова версия на модела - с черни пластмасови брони, стоманени джанти и, примерно, заготовка за аудио система. Е, британците не си и помислят за такъв вариант на новия си модел, но пък дизайнерът си го представя доста точно - без предни сензори, без хром, без нищо...

И накрая, Cullinan пикап - нещо за което фермерите милиардери от Америка и Африка биха дали мило и драго. Това може и да не е най-силният рендер на X-Tomi Design, тъй като прекалено се е заиграл с чертите, но все пак си го представете... А и щом Мерц има работен кон, няма да се учудим и другите играчи от премиум сегмента да пуснат подобни машини, ако, както написахме в началото, пазарът го поиска.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 1
+ 0
- 0
sffsdf31553
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.