19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Победителят в Еко Рали България ще защитава титлата си

В Еко Рали България 2018, шести кръг от Световната Е- Регуларити купа на FIA, подадоха заявка за участие италианците Фузи Валтер Кофлер и Франко Гаиони с електромобил Tesla S 90 D. Техният екипаж е за пети път в София, а миналата година бе и големият победител в българската еко надпревара.

Сега, италианският тим е готов да защити победата си, по пътя към Световната купа на FIA. И има всички шансове да го направи - Кофлер и Гайони са водачи в класирането след първите три кръга в Италия, Чехия и Гърция. Дали срещу тях ще се изправи най-опитният български екипаж – този на Калин Дедиков и Георги Павлов, предстои да разберем следващите дни. Българите съвсем скоро спечелиха „Тесла рали” в Сърбия и са набрали „инерция”.

Две седмици преди старта на Еко Рали България 2018, броят на заявките догонва миналогодишния. Ще ви припомним, че на старта през 2017 година в София застанаха цели 15 електромобила. А най-нетърпеливите да стартира в тазгодишната надпревара са екипажите на Софийския инспекторат, които са първите подали документи за участие. Институцията ще изпрати два екипажа, които ще се състезават с Nissan Leaf и Renault Zoe. Няколко общини от различни краища на страната също ще изпратят свои екипажи.

Сериозен е интересът към Еко Рали България 2018 от страна на вносителите на автомобили, които имат електрически модели в гамата си. Така, на старта в София на 27 юли, ще видим актуалните екологични модели на марки като BMW, Hyundai, KIA, Renault, Nissan, Volkswagen и др.

Тази година, Еко Рали България e с изцяло нов маршрут, който ще отведе участниците във Вършец, под мотото “Пътят на минералната вода”. Организаторите подготвят голяма стартова церемония на площад „Батенберг” в София на 27 юли (петък), на която ще има много забавления, възможности за тест драйв на електрически автомобили, мотоциклети и велосипеди, а гвоздеят на програмата ще е състезание за майсторско управление на електромобил за журналисти и представители на медиите.

След официалната церемония, участници и гости ще се насладят на атрактивно промо парти в клуб „Грамофон”, на което ще бъде представена и една голяма изненада. Каква е тя, ще разберем на място…



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:20 1
+ 0
- 0
sffsdf32127
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.