28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

БФАС: Владимир Илиев подаде оставка, не я приеха

Снимка: LAP.bg

Българската федерация по автомобилен спорт остави зад себе си поредното вълнуващо, дори инфарктно Общо събрание. На последната сесия на федерацията трябваше да бъдат взети важни решения като приемане на отчета на предишното ръководство, приемане на новия Устав и смяна на Управителния съвет. Извън плановете обаче беше подаването на оставка на Владимир Илиев, който само преди няколко месеца беше най-после вписан от съда като председател на БФАС след двугодишна драма.

Отчета на предишното ръководство, начело с Радослав Козлеков беше приет бързо и безболезнено, макар и мнозина да не останаха доволни от постния откъм детайли за изхарчените пари доклад. Беше гласувано и сваляне на отговорността на Козлеков и неговия Управителен съвет за работата в последните две години.

Веднага след това за встъпително слово излезе Владимир Илиев. Въпреки очакванията той да представи идеята си за екип, който да се превърне малко след това в Управителен съвет, Илиев шокира аудиторията с подаване на оставка. Председателят изтъкна като лични причините за това решение, което внесе сериозна доза смут у делегатите за това какво трябва да последва. Въпреки това събранито продължи по публикувания в Държавен вестник ред, за да няма съмнения в неговата легитимност.

След освобождаването на Управителния съвет се чуха различни мнения за това как трябва да изглежда той. В крайна сметка надделя това, че ядрото от предишното управленско тяло, което е изготвяло календара и наредбите за предстоящия сезон, трябва да продължи работата си, за да няма сътресения в спорта. Така в последвалото гласуване бяха избрани отново четирима от стария УС - Калоян Станчев, Христо Стоилов, Антон Антонов и Стефан Драганов. Към тях със солиден брой гласове се присъединиха и пловдивският бизнесмен и организатор на едно от най-големите офроуд състезания в Европа - рали Бреслау, Александър Ковачев, както и човекът, който ще организира рали България край Варна през 2016 година Слави Славов.

Въпросът обаче беше какво ще се случи с председателя в оставка. Събранието недвусмислено показа на Владимир Илиев, че желае да му гласува доверие и да му даде картбланш да изпълни програмата си с 34 от възможни 44 гласа против подадената оставка.

Третата важна точка - за промените в Устава, се оказа твърде голям залък за изчерпаните емоционално делегати и беше взето решението тези промени да бъдат направени на следващо Общо събрание, което ще бъде свикано с тази конкретна цел.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:26 1
+ 0
- 0
sffsdf8607
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.