29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Дрифт: да победиш на любимото си състезание - роден триумф в Чачак

През изминалия уикенд край Чакак в Сърбия се проведе I-кръг от Сръбския дрифт шампионат. По традиция организаторите използват вече създадените условия, за да направят отделно състезание Race of Champions, в което да участват не само представители на домакините, а и гости. Както скоро споделихме, България също имаше своите представители. Недостатъчно време за подготовка на новия автомобил не позволи на Цветан Ефтимов изобщо да присъства, но Венцислав Славчев и Силвио Гоцев тренираха в събота и се състезаваха в неделя.

За Славчев, дошъл си за състезанието специално от Англия, неделният ден не бе особено успешен. Не успя да се наложи още при първия си директен двубой. Силвио, обаче, мачкаше конкуренцията на всеки рън. Той не само доминираше превъзходство, но и свикваше с изцяло новия двигател на колата си. За топ 16 Гоцев се изправи срещу Никола Илич с BMW E30.

Продъжлавайки напред, среща Горан Сорак с BMW E46 V8 с турбо, когото победи на миналогодишното състезание и избута на 4-та позиция в генералното. "Сорак ми беше хвърлил ръкавица заради миналата година, но отново успях да го победя." Така Гоцев се изправя срещу унгарката Нико Челю. Самият Силвио смята, че тя го е изтормозила най-много, но успява да се наложи и над нея.

Идва и най-значимият батъл - този за първа позиция. Срещу Гоцев се нарежда младият Милош Джорджевич от Сърбия. Шареното му BMW E46 M3 с турбо и сериозните 700 конски сили. На първия рън Силвио е преследвач. Не успява да притеснява водача, но и не изостава много. За втория рън Силвио и Милош сменят позициите си. Сърбинът рано допуска грешка и изпуска задницата си повече от колкото трябва. След това за миг изправя автомобила и това разстройва целия му рън. Изходът е ясен и от Гоцев се иска да не допуска същата грешка. Врачанецът успява да задържи темпото и ъглите си и съдиите му присъждат победата.

"За да бъда добре конкурентен на финала ми се наложи да взема вече карани семисликове от Дарио Фолер. С нормалните шосейни гуми, макар и чисто нови, просто не можех да поддържам същата скорост и ъгъл. Багодаря на Дарио за жеста! Искам да отбележа, че домакините за пореден път вдигат летвата по отношение на организация, публика и състезатели. Казах им го лично, но ще го споделя и на вас - Чачак остава любимото ми състезание. Догодина със сигурност пак ще участвам."

Насладете се на уникалните видео кадри от Day of Champions:

И още:



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:47 2
+ 0
- 0
sffsdf25311
+ 8
- 0

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.