19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Хакан Халми с европейската и източноевропейската титла по супермото в клас SM3

Снимка: LAP.bg

При горещо време, много емоции и адреналин преминаха вчера заключителните битки във финалните кръгове от източноевропейския и републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта, както и европейското по супермото. Стартовият списък наброяваше общо 95 пилоти от 6 държави (България, Сърбия, Македония, Турция, Румъния и Гърция). Близо 5000 зрители напълниха трибуните на пистата в Долна Митрополия, за да наблюдават стартовете по супермото за европейския шампионат в класовете SM Junior и SM3, и източноевропейския в класовете SM65, SM85, S3 и Open.

Състезанията започнаха именно с първите маншове от шампионатите по супермото. Класовете SM65 и SM85 стартираха заедно, като след люта битка с българина Димитър Петров (KTM), първите две места при юношите окупираха братята от Турция Денис (KTM) и Чан Ончу (KTM). Европейски шампион в клас SM Junior стана Денис, а Чан взе среброто. Димитър Петров допълни подиума. За източноевропейското първенство в клас SM65 шампион е Золатан Ордог (KTM), а при 85 сс мотоциклети – отново Денис.

В клас SM3 на европейския шампионат Хакан Халми спечели първия манш, но отстъпи втория на турския пилот Асрин Роди Пак (Husqvarna) и с актив от 47 т. остана на второто място. Все пак българският състезател бе най-щастливия в тази категория, тъй като си тръгна от Плевен като европейски и източвоевропейски шапион.
„В първия манш станах първи, но втория не протече по най-добрия начин за мен и финиширах на второто място. Все пак съм довоен, заради европейската и източноевропейската купа. Сезонът за мен обаче още не е свършил, предстои мотокрос в Троян“ – каза Хакан Халми след финала.

В клас S OPEN на ИЕШ Александър Георгиев (KTM) беше безапелационен в двата манша, като повеждаше от началото до края и не позволяваше да бъде изпреварен от никого. Така с пълен актив от 50 т. той взе и победата и шампионската титла, а с две втори места и 42 т. остана Янко Ташев (Honda). На трето място днес с е нареди Свободан Ивчески от Македония (KTM) – 40 т.
Въпреки, че европейското по супермото вече завърши, предизвикателствата за българските състезатели продължават с източноевропейския шампионат по мотокрос в Троян.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf3001
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.