25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Изпуснахме победата в последния етап на Breslau Poland 2016

Драматично за българските състезатели завърши международния оф-роуд маратон Breslau Poland 2016. След като стартираха последния етап на най-голямото оф-роуд рали в Европа като абсолютни лидери в класа на крос-кънтри бъгитата, Цанко Цанков и Зорница Тодорова получиха сериозна повреда на своята Yamaha YZX 1000R.

Така, българите не успяха да завършат последната отсечка докрай и заради натрупаните по регламент наказателни времена трябваше да отстъпят не само титлата, но и второто място в класа си на своите опоненти – френските тандеми Беноа Льпиетр – Лоран Шастенг и Патрис Дусе – Джонатан Беноа.

Все пак, благодарение на сериозното си представяне през цялата седмица, родния екипаж успя да стъпи на подиума въпреки натрупаните наказания, като си тръгна с купа за третото място от дебютното си участие в рали „Бреслау Полша”. “Не може да твърдим, че сме разочаровани. Все пак това е първото ни сериозно международно състезание тази година, и поне успяхме да устискаме до края”, заявиха от родния тим след аварията. За съжаление, липсата на резервна част попречи на Цанко и Зори да се ремонтират в трасето и да изкарат до финала, където със сигурност огромния аванс от предходните етапи би им донесъл победата.

Хубавото от друга страна е, че за бъдещите си участия нашият тим вече ще има едно наум относно новото си бъги и ще е доста по-подготвен. Сега, очакваме нашите да се подготвят добре и да защитят титлата си от „Българското Бреслау” – шестото издание на Balkan Offroad Rallye, което ще стартира през септември от центъра на София.

Ето и останалите победители в крос-кънтри класа:

Мотоциклети: Пьотр Красуски (Полша, КТМ)
ATV: Андржей Пиерон (Полша, Can Am)
Автомобили: Лион Ван Луун – Воутер Де Грааф (Холандия, Toyota)
Камиони: Тило Сюпиц – Рене Щайнбах (Германия, Камаз)

Ето и най-добрите в екстремната категория на Breslau Poland 2016:

Мотоциклети ЕХ: Мирко Андреа (Германия, КТМ)
ATV ЕХ: Ремигюс Куси (Полша, Polaris)
SSV EX: Бруно Бертелие – Магали Бертелие (Франция, Polaris)
Автомобили ЕХ: Ярослав Андржеевски – Мациел Радомски (Полша, GRAT)
Камиони <7,5 тона ЕХ: Йорис Пеуманс – Мартен Де Боер (Unimog)
Камиони >7,5 тона: Тон Стокер – Ян Елзен (Холандия, Iveco)



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:15 1
+ 0
- 0
sffsdf13624
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.