27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Маршавелов безапелационен на писта "Серес"

Ангел Григорчев си осигури титлата в клас "туринг", както и тази в Time Attack

Снимка: LAP.bg

Двукратният шампион на България на писта Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) бе безапелационен в състезанието на писта "Серес" през уикенда, което бе шести кръг от националния автомобилен шампионат на затворен маршрут.

След спечелената първа позиция в квалификациите в събота, в неделя пилотът на КА-2 Рейсинг Тим отново бе недостижим за конкурентите си и в двата манша, които се проведоха. В първия манш Константин завърши първи на 9.774 сек. пред втория Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX) и на повече от 10сек. от третия – Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Във втория манш, където Маршавелов стартира от пета позиция, той отново нямаше проблеми. До края на първата обиколка успя да изпревари конкурентите си и да заеме първата позиция. Това е трета поредна победа на пловдивчанина след победите на „Писта Хасково“ и писта „Дракон“.

Идеално състезание за нас. Нямахме никакви проблеми днес, бяхме много бързи и го показахме“, сподели победителят след състезанието.

Ангел Григорчев (Renault Clio), пък, е новият стар шампион в клас „Туринг“ от Националният шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, след като отново бе безапелационен на пистата „Серес“ в Гърция и успя да спечели и в двата провели се манша.

В първия манш пилотът на София Кар Моторс стартира от пол-позишън и след оспорвана битка с Божидар Георгиев (Opel Astra) успя да види първи карирания флаг. Разликата между тях остана едва 0.330 сек. Трети завърши Димитър Кондев също с Opel Astra.

Втория манш протече по-спокойно за шампиона въпреки, че стартира от пета позиция. След старта той бързо се добра до първото място и завърши на 3.323сек. пред втория Георгиев. Трети в този манш остана Борислав Петров (VW Golf).

Освен титлата на затворен маршрут, Григорчев се поздрави два дни по-рано и с тази в Time Attack шампионата, който се проведе в петък, също на трасето в Серес. А там видяхме пети различен победител от петте проведени кръга за годината. Това бе 16 годишният дебютант Иван Влъчков с Honda Civic. Картингистът подобряваше времето си с всяка изминала сесия и обиколка. Най-доброто си време от 1.26.622мин, той записа в последните обиколки на последната сесия. С това постижение той изпревари гръка Dimitrus Tsotsos с Honda S2000, който спря хронометрите на 1.26.767мин. С трето време се отличи Григорчев, което му бе достатъчно за титлата.

Най-бърз от групата на стрийт автомобилите беше Павел Йовев с Renault Megane. Неговото най-добро време беше 1:35.180мин., с което остана 15-ти в генералното класиране. В групата на премиум автомобилите най-бърз беше софиянецът Светозар Колев с Mitsubishi Lancer Evo 8. В най-бързата си обиколка Колев спря хронометрите на 1:32.336мин., което му донесе 11 позиция в генералното подреждане.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.