24 май 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Мото-Пфое и Land Rover партньори на Rainforest Challenge Balkans

Мото-Пфое и Land Rover ще подпомогнат един уникален за България и целия Балкански полуостров проект – Rainforest Challenge Balkans (RFC Balkans). RFC е в класацията на 10-те най-трудни надпревари в света, а от тази година ще има свое издание и у нас, като подготовка за големия финал в Малайзия.

Всяка година участници от САЩ, Австралия, Полша, Китай, Бруней, Виетнам, Русия, Венецуела и др. застават на старта на Rainforest Challenge. Общо 32 националности превръщат състезанието в най-интернационалната надпревара в света. За 17 години българският национален флаг се развя три пъти в Малайзийската джунгла. През 2007 година Петър Цанов отразява от мястото на събитието състезание, което се превръща в „Голямото бягство“ заради бедственото положение, обявено в провинцията, където се провежда съревнованието. През 2012 г. той отново се връща в Малайзия и заедно със Сабин Коларов прави видео и фоторепортаж от надпреварата. 2013 година е паметна за българския off-road с участието на първия ни отбор в Rainforest Challenge. Представянето на българите доведе до осмо място в генералното класиране и получаване на лиценз за организиране на RFC Global Series в България.

През 2015 г. светът ще обърне поглед имено към нашата страна и към Балканите, които ще се превърнат в off-road арена на най-смелите екипажи, фенове и журналисти от Централна и Източна Европа. Между 16-ти и 20 септември Слънчев бряг ще бъде за първи път домакин на RFC Balkans – едно състезание, което ще направи родината ни част от RFC Global Series.
Land Rover и Мото-Пфое решиха да подкрепят организацията на събитието. За целта ще бъде изградено специално трасе за провеждане на тестдрайв с автомобили Land Rover в непосредствена близост до мястото за провеждане на специалните етапи от RFC Balkans. Коли на британската марка ще бъдат паркирани и от двете страни на стартовата арка по време на церемониалния старт, като те ще изпълняват и ролята на „отварящ“ и „затварящ“ автомобил по време на предвижването на колоната от състезатели до старта.

Land Rover не е избран случайно за партньор от организаторите на RFC Balkans. Всепризнат английският бранд е синоним и символ за качество, надеждност и издръжливост. Той покорява с лекота върхове, които са немислими за всички останали. Не случайно автомобилите на компанията са предпочитани за всички най-трудни хуманитарни мисии на Червения кръст по света. Джунгли, пустини, гори и планини не могат да се окажат пречка за Land Rover, който може да достигне и до най-труднодостъпните точки на света. Изисква се само майсторско управление, смелост и авантюристичен дух. За всичко останало грижата има Land Rover.Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2504
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.