19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мотокросистът Кристиян Ангелов в топ 10 при Спортистите на НСА за 2015

Мотокросистът Кристиян Ангелов попадна в топ 10 на класацията „Спортист и треньор на годината“ на Националната спортна академия. Ежегодните награди бяха връчени по време на специално тържество, организирано от Асоциацията на спортните клубове и Студентския съвет на НСА. Събитието се проведе под патронажа на Ректора проф. Пенчо Гешев в Многофункционалната зала, а водещ на церемонията бе доц. Николай Изов.

В номинациите за наградите участват всички спортисти от клубовете на НСА, които са спечелили през годината медали от световни, европейски, балкански и държавни първенства, включително и студентски и параолимпийски игри. Тази година общия брой на медалите е 277 в 15 спорта.

В началото на церемонията Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев бе удостоен с трофея на МОК „Спорт и иновации“. Проф. Гешев, който е и председател на Националната олимпийска академия и зам.-председател на БОК е отличен с изключително ценния приз с мотивите за принос в разширяването на олимпийските образователни програми в НСА; иницииране на конференции на олимпийска тематика; разширяване участието на учители в дейността на Националната олимпийска академия; провеждане на нова сесия на академията за учители и интеграция на студенти от различни университети и училища в работата на олимпийската академия.

Призовете за най-изявените спортисти на годината връчиха Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и част от официалните гости –зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, кметът на р-н Студентски Димитър Дилчев, председателят на Спортната федерация на глухите Николай Николов, родоначалникът на спортните клубове на ВИФ Никола Аладжов, олимпийската шампионка Мария Гроздева, председателят на АСК на НСА Румен Иванчев, ген. секретар на БОК г-н Белчо Горанов, зам.-председателят на БОК Йорданка Благоева, а сред гостите бяха и олимпийската шампионка и член на БОК Здравка Йорданова, председателят на БФ Гимнастика г-н Красимир Дунев, зам.-председателят на БФ Борба Огнян Макавеев, зам.-председателят на НПСС Иван Кутуев и др.

Кристиян Ангелов кара за мотокрос тима на НСА от началото на 2015-та, като този сезон бе доста успешен за него. Кристиян завърши със сребро в източно-европейския и републиканския шампионат.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 2
+ 0
- 0
sffsdf5221

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:32 1
+ 0
- 0
sffsdf5221
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.