23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мотоциклетизъм на писта: българските състезатели след „Серес”

Снимка: LAP.bg

Както Авто OFFNews писа вчера, през уикенда 28 български пилоти взеха участие в 7-мия (предпоследен) кръг от Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта, домакин на който бе Гърция. Едно състезание преди края на сезона, родните състезатели успяха да извоюват балканските титли в почти всички класове. Как преминаха състезанията през техния поглед, вижте от коментарите без редакция по-долу:

Красен Кънчев – трикратен шампион на Източна Европа в клас Superbike: „Състезателният уикенд започна доста добре за мен, като на първата квалификация в събота успях да направя време, което сметнахме, че беше достатъчно и решихме да пропусна втората сесия, за да съхраня сили за неделното състезание. В неделя в първия завой влязох трети след Митов, в средата на обиколката го изпреварих и станах втори. Оттам един от гръцките пилоти ме задмина и станах трети, като с него се движехме почти гума до гума, но той получи технически проблем и отпадна. След това на 10тата обиколка излезнах на пистата заради проблем с шифтъра, върнах се, но това излизане ми е отнело 10 секунди. Йонут Мистоде изпусна спирането на същото място, а Митов беше минал пред мен. В един момент друг гръцки пилот ме изпревари, но в 14тата обиколка си върнах позицията. Пак в същата обиколка на влизане в първия шикан изпуснах предната гума и паднах. Изправих мотора, рестартирах го и последните три обиколки завърших с доста технически проблеми - само със задна спирачка. За щастие успях да финиширам на пето място - позиция, която беше достатъчна, за да си осигуря титлата и тази година.”

Димитър Митов – 2-ро място в Гърция: „Завърших 6-ти на квалификацията, като разликата между първите беше много малка, побирахме се в 8 десети. Заходих първи в първия завой, но Сотириус успя да ме изпревари и да излезе напред. Движех се втори до втората обиколка, когато Красен Кънчев ме изпревари и започнахме битка. На четвъртата обиколка обаче той направи грешка и успях да си върна второто място и повече не го видях. Доволен съм от представянето си, гръкът просто беше непобедим на домашната писта”.

Красимир Попов – 4-то място в Гърция: „Състезанието не беше леко. Освен с тежките условия в жегата, трябваше да се справим и със силна конкуренция в лицето на гърцките състезатели. Не се чувствах добре върху мотора през уикенда, но благодарение на издръжливостта и постоянството, които са ми плюс, не направих грешки и станах четвърти, за което съм доволен.”

Атанас Нейчев за първи път Балкански шампион в F1000: “Уикендът се разви успешно за мен и това е най-важното. Давах добри времена в събота и стартирах от първа позиция. За моя изненада точно преди състезанието, на сайтинг лапа ми изключиха всички електроники по мотора и останах с мотор, който по нищо не се различава от Сузуки срад примерно по отношение на помощите за ездача. Това ме стресира в началния етап на самото състезание, защото не знаех, как ще се държи мотора в такъв режим на работа (освен тракшън, липсваха също помощите при старт и дори куикшифтъра). Така се наложи да пренаредя стратегията си при каране много бързо, в рамките на състезанието. Успяхме бързо да се разберем обаче с "италянката" и дадохме много добри времена без никакъв стрес. Затова съм много доволен! Разбира се остава въпросителната можех ли да се справя и по-добре ако ги нямаше тези трудности, но предполагам ще разбера следващият път.”

Пламен Петров, SSP600: „На старта изпреварих Александър Георгиев, във втората обиколка минах и Паскота, но на третата на един бавен завой ми подхлъзна задната гума. Тогава Сашо ме изпревари и се движех 4-ти до пре последната обиколка, в която изпреварих Бойко и завърших 3-ти. Като направих най-добрата обиколка – 1.21.4 минути”.

Милен Георгиев – Балкански шампион SP125: „Както на предишните състезания тази година, така и на „Серес” карах в двата класа – SSP600 и SP125. В категорията на 125 сс машини стартирах първи и всичко мина без проблеми, като си водех спокойно от старта до финала. В клас 600 сс стартирах 8-ми и завърших 7-ми. Все още съм нов тук, а и конкуренцията на гръцките пилоти беше доста голяма. Като цяло се получиха добри състезания и в двете категории.”



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:14 1
+ 0
- 0
sffsdf14120
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.