19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Поредният страхотен мото-уикенд очаква феновете край Плевен

След три поредни мотокрос състезания в България, идва ред и на състезателите в дисциплините писта и СуперМото да премерят своите сили във финалната битка за сезон 2015. Летищен комплекс „Долна Митрополия“, отново ще стане арена на заключителните борби в Източноевропейския шампионат при най-бързите пилоти, както и на определящите титлите стартове в Европейския шампионат по СуперМото.

СуперМото

В клас SM Junior, общо 20 пилота в кубатурите 65сс и 85сс, са взели участие в трите досега проведени състезания. Интересна е ситуацията с лидерската позиция, заемана от турския състезател Дениз Ончу (КТМ, 141т.) който има същия брой точки като своя брат близнак Чан Ончу (КТМ,141т). От началото на сезона двамата състезатели си разменят по една победа и по едно второ място във всяко състезание. Трети в класирането е Димитър Петров (КТМ, 118т.), а четвърти се нарежда Кристиян Иванов (КТМ, 101т.) Близнаците този уикенд ще се прехвърлят от пистови мотоциклети, с каквито участват в последните две седмици в Турския пистов шампионат на СуперМото мотоциклети, докато Митко, Кристиян и останалите български момчета ще направят този преход от мотокрос на СуперМото, което пак е специфична ситуация в този клас.

При големите им събратя от клас S3 (250сс), Хакан Халми (КТМ, 150т.) ще опита да спечели европейската титла с 4 от 4 победи. В момента севлиевецът оглавява класирането както в Европейския S3 шампионат, така и в класирането при мъжете на националния шампионат по мотокрос в клас МХ2, което ще даде допълнително самочувствие в този сериозен момент от шампионата. Втори в класирането в момента е Мучахит Зенгин от Турция (ТМ, 122т.) който неизменно следва Хакан от началото на годината, но в юлското състезание бе изместен от Янислав Стойнов (КТМ, 118т.) който ще има трудната задача да се пребори с Мучахит и евентуално да заеме сребърната позиция.

За източноевропейския шампионат в клас OPEN, Александър Георгиев (КТМ, 150т.) сериозно е окупирал първото място в класирането, следван от Янко Ташев (Хонда, 122т.). . Трети е румънецът Влад Неага (ТМ,118т.) който обаче се задоволи с третото място и пропуска това състезание.

ПИСТА

След августовското преследване на пистата МотоПарк Румъния, дойде момента в който и най-бързите пистови състезатели трябва да определят шампионите за сезона.

В клас SP125, Милен Георгиев (Априля, 105т.) няма право на грешка, ако иска да запази златото за себе си, но авансът му от 11 точки пред Жулиета Ленкова (Априля, 94т) реално погледнато е достатъчен , ако види карираният флаг преди Жулиета в Неделя. Третата позиция при най-малката кубатура ще бъде разиграна между двама македонски пилоти, които в момента са само с една точка разлика Бузалковски (Априля, 72т) е трети, а четвърти е Рамадани (Априля, 71т.).

В клас Суперспорт 600сс, ЙонелПаскота (Ямаха, 110т) от Румъния вече спечели балканската титла, но зад него Бойко Божинов (Ямаха, 71т.), Светлин Иванов (Ямаха, 65т.) и Ненад Стоянович (Сърбия) могат да разиграят позициите по всякакъв начин и да позиционират среброто и бронза в най-неочаквани комбинации.

В топ класът SuperBike Красен Кънчев (БМВ, 92т)оглавява класирането, Пред Мартин Чой (БМВ, 79т) като това изоставане бе свързано с техническите проблеми в предходните две състезания в Плевен и отсъствието му от подиума. Само на една точка след него Ангел Караньотов (Кавазаки, 78т) ще търси своето топ класиране в дебютния си сезон в пистовия шампионат.

При състезателите от класовете Formula 600 и 1000, Павел Драганов (Кавазаки, 80т) ще се изправи пред сърбина Предраг Изидорович (Ямаха, 67т) като ловчанлията трябва да стартира и да завърши в зоната на двуцифрените точки, за да грабне титлата за 2015 при по –малката кубатура. Сигурен източноевропейски шампион е Красимир Михайлов (БМВ, 101т) при мотоциклетистите 1000сс, но Михаил Атанасов (Сузуки, 72т) може да окаже сериозен съперник за подиума в Плевен.
Тренировките за време за финала в Долна Митрополия са както обикновено в съботния ден, а шампионските стартове започват в неделя / 20 септември/ от 10.30 часа на летищния комплекс.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf2841
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.