19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Стягат Lamborghini Urus за рали "Дакар"?

Автомобилите на Lamborghini са се доказали доста сериозно на пътя и на асфалтовите писти. Но когато дойде реч за оф-роуд, произзводителя от Сант'Агата е общо взето новак. Оставяме настрана коравия LM от миналото, който си е бил доста способна машина за тежк итерени, но настоящото предложение на италианците в SUV сегмента - новият Urus не дава вид на най-способния боец иззвън утъпканите пътища.

Според британското издание Autocar, обаче, Lamborghini възнамерява да изпрати Urus на "състезания по всякакви терени", където участват модели от класа на Urus. Но какъв тип ще са теззи състезания ще стане ясно към края на годината.

Лично шефът на компанията Стефано Доменикали потърждава, че Lamborghini Urus ще участва в автомобилни състеззания и тъй като е човек, който е бил начело на отбора на Ferrari във Формула 1 сме склонни да вярваме, че е намислил нещо сериозно.

"Нашият автомобил има много лица. Може да се насладите на красотата му, той е много бърз на пистата, на асфалта, но ина офроуд терени. Ще изберем нещо, което комбинира всички тези неща и ще изберем форма на състезание, предназначена за този клас (SUV) автомобили", заявява Доменикали.

Естествено, всички бихме искали да видим Lambo Urus в рали "Дакар". Все пак, това е най-голямото и най-тежко състезание в света и е сред първите имена, които изникват в съзнанието при споменаването на оф-роуд състезание. Италианците могат да почерпят от солидния опит на компанията - майка Volkswagen в пустинния маратон, довел до няколко титили и години на тотална доминация. И да видим хищния Urus по трасетата в Южна Америка ще е истинска наслада за душата.

Другият вариант за интересни състезания е покоряването на Пайкс Пийк. Но засега едва ли ще видим Urus на знаменития връх. Все пак, сега е ред на братовчедите от Bentley да се доказват с Bentayga, а италианците ще следят внимателно представянето на колегите си. Искрен осе надяваме целит този шум да не се отнася до поредния скучен рекорд на Нюрбургринг, но заради думите на Доменикали вярваме, че се готви нещо много, много интересно.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 2
+ 0
- 0
sffsdf31206
+ 2
- 0
И ще имат безброй проблеми.......Това ''нещо'' е за шосе, не за там.




https://roadhelp.bg
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.