28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ценков и Маринов удържаха фронта в етап 6 на Silk Way Rally 2016

Петър Ценков и Иван Маринов се изкачиха с още две позиции в генералното класиране на Silk Way Rally 2016 и вече са на 31-во място, след шестия етап. Отсечката от Балхаш до Алма Ата бе модифицирана заради буря и така, състезателите караха само първите 111 км, вместо 335, като българите финишираха с 45-о време при автомобилите, но само на 26 минути след етапния победител.

Иначе, голямата изненада за деня бе победата на американската баха звезда Деймън Джефрис (JEFFERIES Motorsport), който надви завърналия се в битката Стефан Петерханзел, чиято кола бе тотално ремонтирана през нощта. Джефрис в момента е 11-и в общата подредба на Silk Way Rally 2016, докато Петерханзел просто ще се бори за етапни победи до финала – след вчерашната му катастрофа, 12-кратният победител от рали „Дакар” е едва 73-и, с над 9 часа от водача във временната подредба. А такъв все още е сирил Депре, който днес бе 15-и, но с едва 8 минути пасив на Джефрис.

Второто място в генералното класиране пък държи Себастиан Льоб (трети за деня), за радост на директора на Peugeot Sport Бруно Фамен, която малко да успокои нервите му покрай катастрофата на тим лидера. Челната тройка в генералното класиране на „Пътя на коприната” допълва Владимир Василиев, който изпревари съотборника си в Mini Язид Ал Раджи.

Вижте в какво състояни вчера се прибра в биваката болидът Peugeot 2008 DKR на Петерханзел:

При камионите, Камаз бе доминиращият отбор днес, след като машини на руския тим завършиха на първите три места в отсечката до Алма Ата. Етапен победител стана Айрат Мардеев, следван от Антон Шибалов и Дмитри Сотников. В генералното класиране на Silk Way Rally 2016, обаче, водач е техният колега Едуард Николаев, който успя да задмине основния си опонент Мартин Ван Ден Бринк (Renault). Холандецът е под голяма преса в класирането, тъй като след него, чак до 7-о място са наредени машините на Камаз, а за десерт, 8-и е беларуският пилот на МаЗ Серхей Вязович.

Утре е почивният ден на Silk Way Rally 2016 в старата столица на Казахстан. В събота, керванът продължава по „Пътя на коприната” с навлизането си в третата страна-домакин – Китай, където състезателите ще се изправят пред сравнително лек специален етап от едва 76 км, но гарниран с над 500 километра преход. Трасето, което ги очаква се състои изключително от каменисти черни пътища в планински район около Бортала.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:15 1
+ 0
- 0
sffsdf13846
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.