19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ценков и Николов преодоляха първата половина на Silk Way Rally 2017

Българският екипаж Петър Ценков и Пламен Николов с Opel Antara RR, започва преодоляването на втората част от международния оф-роуд маратон Silk Way Rally 2017. След почивния ден вчера, надпреварата продължава на китайска територия, където ще е и финалът в края на седмицата.

Можем да кажем, че първата седмица бе изпълнена с пикове и падове за нашите състезатели. След като направиха доста силен старт и се доближиха до топ 10 на генералното класиране, българите трябваше да върнат газта в дългите казахстански етапи. Преломен за българите се оказа етап 7 от "Пътя на коприната", в който нашите не успяха да влязат в контролното време заради повреда, закъсване и куп други неприятности. Така, получиха чудовищно наказание, което ги изхвърли далеч назад в класирането - на 26-о място.

Макар да нямат шанс за отлично класиране, Ценков и Николов не се демотивираха и продължиха със силно темпо, амбицирайки се да влязат поне в топ 20 на Silk Way Rally 2017. Така, в етап 8 дръпнаха с две позиции нагоре, а след почивния ден, продължават в днешния девети етап с нови сили и амбиции. А предвид динамиката и драмите при лидерите, късметът им може и да проработи.

Що се отнася до водачеството в класа на автомобилите, почивният ден вчера посрещна като лидер във временната подредба Себастиан Льоб. Пилотът на Peugeot е с над час аванс над съотборника си Сирил Депре и с 1:42 часа пред третия в класирането - най-бързия от тима на Mini Брайс Мензийс. Мензийс от своя страна е под силен натиск от страна на китайския пилот Хан Вей с бъги Geely.

При камионите, нещата не са толкова сигурни, както при колите. Да, както винаги каквото и да се случва, Камаз повежда кервана по "Пътя на коприната", но разликите в топ 3 са значително по-малки и предполагат оспорвана битка до карая на състезанието.

За момента, Камаз държи първите две места в генералното класиране, като начело е Дмитрий Сотников, следван на близо 10 минути от Антон Шибалов. Третото място е за Мартин Коломи с Tatra, който е с 20-минутен пасив на водача.

Днес, Silk Way Rally 2017 "рестартира" след почивния ден, като участниците се отправят към Ижу с 421-километров специален етап. Очаквайте подробности! Разгледайте и голямата ни галерия от последните дни, която се намира над статията.

Вижте и телевизионното предаване, за най-важното от първата седмица (на руски език):



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27018
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.