25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Три състезания по мотокрос подгряват преди финала на РШ

Три традиционни мотокрос състезания ще подгреят феновете преди финала на републиканския шампионат, който ще се проведе на 17 и 18 октомври в Айтос. Те ще се състоят този уикенд в Главиница (Силистра), Самуилово (Петрич) и Енина (Казанлък). Състезанията са разпределени така,че да дадат възможност за тренировка на всички български състезатели и в същото време да продължат дългогодишни традиции.

Мотокрос Главиница
За 11-та поредна година на трасето в град Главиница ще си дадат среща най-добрите състезатели по мотокрос от страната. Участниците ще бъдат разделени в 5 класа (според кубатурата на мотоциклетите и възрастта на състезателите). Организаторите ще ни изненадат с напълно реновирано трасе със 100% видимост за зрителите. Община Главиница са се погрижили да модернизират падока, прекарвайки ток в района, добавяне на мивки за моторите и други. Състезанието е с награден фонд, който се състои от парични и предметни награди. Мото-шоуто в Главиница започва със свободни тренировки в съботния ден, а същинското състезание ще се проведе в неделя, като първият старт е в 10:00 часа.

Надпревара в памет на Добромир Добрев – Дени в Самуилово
Близо 100 състезатели от България, Македония и Гърция очакват организаторите на мотокроса в Самуилово. Историята на надпреварата започва през 1969-та година с прекъсване през 1991, след което през 2009-та пилотите отново се връщат на трасето в живописния град. Състезанието е в памет на един от най-добрите мотокросисти у нас Добромир Добрев – Дени, а мотополигонът носи неговото име.

На дългото 2200 метра трасе в Самуилово ще видим едни от водещите имена в републиканския и източноевропейския шампионат по мотокрос. Сред тях са талантите на местния мотоклуб „Калабак 1969” Мартин Тодоров, Румен Мирчев и Калоян Илиев, един от най-големите опоненти на българите в МХ1 – македонецът Християн Илиовски, източноевропейският шампион в клас МХ65 Димитър Грозданов и много други. Състезателите са разделени в 7 класа, а именно МХ1, МХ2, МХ, МХ65, МХ85, МХ-жени и МХ-Ветеран. От страна на Българската федерация по мотоциклетизъм ще присъства Димитър Рангелов.
Надпреварата ще се проведе традиционно в два дни, като стартира с квалификациите в събота и продължава със състезателните маншове в неделя.

Мотокрос Енина
След мотокроса с мотоциклети „Балкан” по време на Ендуро Казанлък неотдавна, Енина отново ще зарадва феновете на мотоциклетния спорт с още едно състезание в тази дисциплина. Живописното историческо село край Казанлък е прекрасна дестинация за мотокросистите от централна и източна България. Надпреварата също ще се проведе в два дни, като първият ще са квалификации, а вторият – състезателни маншове.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.