26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Втора победа за Коуди Уеб в SuperEnduro шампионата

Американецът Коуди Уеб (КТМ) показа, че е в наистина перфектна форма, след като вчера спечели безапелационно втората си поредна победа в SuperEnduro шампионата, този път в Германия. Първенството стартира на 5ти декември в Полша, когато пред погледа на над 7000 зрители звездата на КТМ се наложи в един изключително зрелищен финал пред великобретанеца Джони Уолкър (KTM) и местната ендуро легенда Тади Блазусяк (KTM). 

Припомняме, че 2015-та бе изключително тежка година за Блазусяк, който бе повален от вирус и се е чувствал много изморен в края на сезона, както той сам каза преди началото на шампионата. След редица тестове звездата на Полша реши да спре състезанията за известно време и се върна на трасето чак в края на септември.

„За мога да съм конкурентно-способен в този вид екстремни състезания, аз трябва да бъда в перфектна форма. От края на септември досега, това са 2 месеца упорити тренировки и чувствам, че ставам все по-добър. Тренировките се получават, мотоциклетът се държи много добре и съм наистина доста мотивиран.“ – заяви Блазусяк преди старта на шампионата.
Явно Тади все още не се е възстановил достатъчно, за да покаже пълния си потенциал. След серия падания на трасето в Полша, той все пак успя да събере 39 точки за третото място. С 3 втори места, трета позиция в SuperPolе и общо 52 точки среброто отиде при Уолкър, а със само точка повече златото грабна Уеб.

Снощи американският състезател продължи да доминира на предизвикателното трасе в Риеза през цялото време. Той стартира с лесна победа още в първото състезание пред сънародника си Колтън Хакър (Husqvarna) и Блазусяк. Втората надпревара обаче трябваше да бъде рестартирана заради фал-старт, а Уеб предпочете да потегли по-предпазливо и внимаваше за грешки.

Все пак в последната обиколка американецът атакува лидера Алфредо Гомеш (КТМ), но не успя да го изпревари и трябваше да се задоволи с второто място. Трети се нареди Уолкър. Третото състезание не беше толкова успешно за Уеб, който завърши чак на 5-та позиция и подобно на надпреварата в Полша спечели златото със само една точка пред втория Уолкър. Много добре се представи и Колтън Хакър, който постави личен рекорд, записвайки първи подиум в дебютната си година в SuperEnduro шампионата след победа в SuperPole.

Така след първите два кръга лидер във временното генерално класиране на клас „Престиж“ продължава да бъде Уеб със 102 т., като на само 2 след него е Джони Уолкър, следван от Хакър с 84 точки. Блазусяк е четвърти до момента със 79 т., следван от Алфредо Гомеш със 70 точки.

Световният SuperEnduro шампионат се състои от 6 кръга, като финалът ще е на 12 март в Чехия – точно месец преди старта на Световния ендуро шампионат. Първенството е идеална тренировка за най-добрите екстрийм ендуро пилоти в света. В стартовия списък виждаме живите легенди на зрелищната дисциплина Тадеуш Блазусяк (КТМ), Колтън Хакър (Husqvarna), Коуи Уеб (KTM), Алфредо Гомеш (KTM), Робърт Тейлър (KTM) и други. Третият кръг е на 16 януари в Италия.

Ето и видео с най-доброто от кръга в Германия:



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:31 1
+ 0
- 0
sffsdf5619
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.