29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

За Формула 1, хостесите и конвенциите

Снимка: http://scuderiafans.com

Та на кого пречеха момичетата от Формула 1?

На никого.

Публиката се забавляваше, камерите ги обожаваха, рейтингите по време на старта бяха прекрасни и да, една група момичета, надарени с много красота, получаваха едни чудесни пари за няколко часа работа. В която, о какъв ужас, влизаше и задачата да стоят с чадър над пилотите преди старта, като им осигуряват с няколко градуса по-хладна температура в нажежения до червено кокпит на неклиматизираната кола.

Защото все някой трябва да държи този чадър от елементарна грижа за пилотите, нали така?

Само че да, намериха се активистки, които да изпротестират и това. Намериха се мустакати дебелани, които да напишат гневни мейли. Намериха се блогърки, които да спечелят кликове и чрез тази кауза. Намериха се политически активистки, които да си изпросят телевизионно участие и по този повод. Намериха се женски квазипартийни организации, които да съберат дарения и за тази битка.

И сега красивите момичета от Формула 1 ги няма.

Тази красота ще изчезне по същия начин, по които изчезна и красотата от картините на Леонардо, Рубенс и Моне, агресивно заменена от постмодернизма на обляна в изкуствена кръв "артистка", изнасяща "пърформанс" с ножове в ръце, с които крещейки се боде в корема. Ще изчезне по същия начин, по който изчезна от центровете на големите градове, където балюстрадите и орнаментите на класическите сгради от края на 18-ти век бяха заменени от бездушно остъкляване и цикламени минерални мазилки. Ще изчезне така, както изчезна красотата на мозайките във фоайетата на тези стари сгради, заменена от студения непукизъм на щампования бетон.

Но някой все пак трябва да държи чадърчето.

Този някой може да изглежда като Майли Сайръс - иначе красиво момиче, което обича да изнася концерти с изкуствен член на колана си и със садо-мазо облекло. А после протестира на филмови награди, облечена в черна рокля, в призив за уважение към жените.

Този някой може да изглежда и като Джеф Кунс - инжектиран с тонове ботокс "художник", станал известен с порцеланов кич, позлатени тоалетни чинии и опръскани със златен бронз хаотични купчини от порнографски безвкусици.

Този някой може да изглежда като Джеймс Франко - гениален и красив млад актьор, който заради недоказани обвинения в сексуален тормоз някога си и някъде си, подадени от някого си, беше заличен от филми, клипове и списания. Да, изтриха го от цяло едно списание, след което препечатаха жалкото нещо.

Все някой ще трябва да държи проклетото чадърче.

Защото слънцето безмилостно напича, а в кокпита е над 70 градуса когато колата не е в движение. Кой знае колко градуса е в каската на пилота, но това от своя страна никога не е интересувало феминистките.

Защото пилотът е мъж. И обикновено е бял, богат и хубав.

Та важното е, че красотата си отиде.

Поредната.

=======

*авторът е изпълнителен директор на телевизия "Европа". Публикуваме мнението му от личния му фейсбук профил.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30659
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.