26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Continental представи новите зимни гуми WinterContact TS 860

Continental представи новото поколение на своята зимна гума за компактни и среден клас автомобили - WinterContact TS 860. Новият модел се представя по-добре от предшественика си ContiWinterContact TS 850 на мокри и заснежени пътища, показвайки с 5% по-добри параметри. Спирачият път е с 4% по-къс върху лед, а представянето й върху сняг, сцеплението и комфорта при пътуване са значително подобрени.

Новият модел на Continental е проектиран специално за европейските пътища, като WinterContact TS 860 ще е наличен в търговската мрежа от есента на 2016 г. В началото ще бъдат представени 36 модела в 21 размера от 14 до 17 инча. През 2017 г. към гамата да бъдат добавени още 20 модела.

Върху европейския етикет новата гума ContiWinterContact TS 860 има оценка C за съпротивление при търкаляне и оценка B за сцепление върху мокра настилка. От следващата есен новата зимна гума на Continental постепенно ще измести ContiWinterContact TS 850, която през последните четири години победи в поне 47 сравнителни теста проведени от европейски специализирани издания, автомобилни клубове и потребителски организации. Така до днешна дата този модел е най-успешната гума в зимната гама на Continental.

Подобренията в новата TS 860 модел са възможни благодарение на комбинирането на нова смес на протектора заедно с нов дизайн. Наречена Cool Chili, новат смес има високо съдържание на силиций, който намалява спирачния път върху мокра настилка благодарение на специалната му характеристика да намалява влажността. Изключително гъвкавата полимерна матрица дава видими подобрения в задвижващата сила въру всички зимни пътни повърхности, като по този начин осигурява допълнително сцепление. Нови за модела са също и специалните смоли, които поддържат гъвкавостта на сместа дори и при много ниски температури. Това води до по-къс спирачен път върху студени, мокри, заледени и покрити със сняг повърхности.

За да бъде възможно ефективното спиране дори и върху заледени повърхности, инженерите на Continental създават специален дренажен слой, наречен Liquid Layer Drainage. Новата технология, която включва допълнителен дренажен канал в блока на протектора, позволява на водата да се оттича много по-бързо от преди, и така спирането е по-ефективно и късо при заледени пътища.

Новост при V-образната шарка на гумата е и технологията SnowCurve с 3D структура на каналите на стената. С допълнителен канал в стената на протекторния блок, технологията увеличава сцепението със снега, който се компресира в каналите над протектора за по-добро сцепление върху заснежени повърхности.

Зимните гуми от водещи производители като Continental предлагат възможно най-добро сцепление върху сухи, мокри, заледени и заснежени пътища. Зимите в Централна Европа обикновено са много студени и мокри като във всеки месец от октомври до март има около 10 дъждовни дни. Температурите обикновено са около нулата, което увеличава риска от черен лед. Статистиката показва, че един на всеки четири инцидента на пътя, който включва и наранявания е заради хлъзгава настилка. Ето защо характеристиките на новата WinterContact TS 860 са фокусирани върху предоставянето на максимална безопасност специално върху мокри и заледени повърхности.

Според Continental, докато търсенето на 14-инчови гуми намалява и европейския пазар за 15-инчови модели е достигнал максимално ниво от 20 милиона единици. Водещият германски производител очаква търсенето за 16- и 17-инчови гуми да продължава да нараства през следващите години.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:29 1
+ 0
- 0
sffsdf6722
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.