30 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Dacia Dokker WAV за превоз на хора с увреждания

Renault Tech, подразделението на Groupe Renault, което отговаря за фабричните трансформации, произвежда автомобили за осигуряване на транспорт за трудноподвижни хора от над 25 години в завода си в Обдобувил, Франция.

Новата трансформация се базира на Dacia Dokker, като обединява практичността и стила на модела. Предназначен за бизнеса или физически лица, автомобилът съчетава 2 функции в 1 и може да превозва до 5 човека или в конфигурация с 3 седалки плюс място за пътник в инвалидна количка. Автомобилът е подходящ за таксиметрови компании, летищни трансфери, обществен транспорт и др.

Renault Tech използва своя над 25-годишен опит в проектирането на този универсален автомобил за транспорт на човек с инвалидна количка. Трансформацията включва изрязване на пода, за да се получи по-нисък праг и съответно по-нисък ъгъл на рампата, за по-лесно качване. Двойно сгъващата се ръчно рампа е лесна за употреба и трансформира автомобила за превоз на инвалидна количка в рамките на 30 секунди. Когато не се използва за специализиран превоз, автомобилът е идеално решение за превоз на товар, пазаруване, за ежедневно ползване като комби автомобил с голям товарен капацитет.

Цената на трансформацията е 11 618 лв. с ДДС и може да се осъществи на всички нива на оборудване с изключение на най-ниското - E0.

Groupe Renault води активна политика от 1995 насам, насочена към хората с увреждания. В продължение на повече от 25 години, Renault Tech разработва, произвежда и продава трансформирани автомобили за хора с увреждания, базирани на моделните гами на Kangoo, Trafic и Master. Всички нови автомобили се продават по света с пълно типово одобрение.

Dacia Dokker WAV беше представена по време на Пети Европейски Форум за Социално Предприемачество (31 март–3 aприл 2016 г. в град Пловдив). Събитието беше открито от Ивайло Калфин, Вицепремиер и Министър на Труда и социалната политика. Автомобилът беше изложен и представен по време на четиридневното събитие съвместно с Българска Асоциация за Рекреация, Интеграция и Спорт (БАРИС). БАРИС е неправителствена, доброволна и независима професионална организация в обществена полза, работеща за интеграцията и социалното включване чрез спорт на хората с увреждания. Това е първото съвместно събитие за годината и начало на едно партньорство между БАРИС и Рено Нисан България, което да предложи все повече решения за мобилност на хората с увреждания.

Според статистика на ООН, хората с увреждания в България са над 1 милион. От тях между 80 000 и 100 000 се нуждаят от помощни средства или инвалидна количка, за да се придвижват, а едновременно с това ползват чужда помощ, за да се придвижват навън.

Dacia Dokker WAV помага на хората, използващи инвалидни колички да водят активен социален живот, да участват регулярно в обществени събития, да ходят на работа и да се чувстват самостоятелни. Моделът е и решение и за таксиметровите компании, които могат да предложат персонализирана услуга, насочена към хората, нуждаещи се от помощ в придвижването до болницата, работа или просто за разходка.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:23 1
+ 0
- 0
sffsdf9946
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.