29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ford Mondeo Vignale вече и в България

Новият Ford Mondeo Vignale – първият от върховата гамата Ford Vignale – вече се предлага и в България. Характерни за гамата са рафинирани, качествени и луксозни материали, както и ексклузивно оборудване. Всеки автомобил се завършва ръчно от занаятчии в прецизен процес, който включва още висококачествени производствени техники и 100 допълнителни проверки за качество. Mondeo Vignale се продава у нас на цена от 69 900 лв. с ДДС.

Всеки Ford Mondeo Vignale е завършен на ръка от шестима занаятчии в новия високотехнологичен Vignale център в завода на Ford във Валенсия, Испания. Нови лазерни технологии и камери помагат на тренираното око при щателното оглеждане на всеки аспект от Vignale автомобилите – от каросерията и напасването на панелите до боята.

Ford е работил 2 години и половина, за да създаде перфектния дизайн на Vignale седалките, вдъхновени от луксозни, ръчно изработени кожени изделия. Те изискват повече кожа за по-доброто покритие, както и 50% повече време за шиене.
Системата за активно намаляване на шума използва 3 микрофона, стратегически разположени в купето, които следят за шума от двигателя в интериора. Технологията използва обратни звукови вълни, насочени чрез аудио системата, за да неутрализира звука от двигателя и подобри комфорта в купето.

Интериорът е с подобрена обезшуменост за по-добра изолация на пътните шумове в купето, а акустичното стъкло намалява звука от вятъра. За да е комфортно пътуването на пътниците отзад, в модела е използвано задно окачване с интегрална връзка. За предните пасажери комфортът е подобрен от мултиконтурни седалки с масажна функция Active Motion. Проектирани да намалят мускулната умора, особено при дълги пътувания, седалките разполагат с 11 надуваеми възглавнички за масажиращ ефект върху бедрата, седалището и долната част на гърба.

Екстериорът на новия Ford Mondeo Vignale се отличава с нова решетка в тъмен металик с алуминиева рамка, гланцирана долна решетка с хромирани ребра, два хромирани ауспуха с кантове от полиран алуминий, хромирани детайли по вратите, лъскаво покритие на страничните колони и опционални никелирани джанти.

Ford Mondeo Vignale предлага куп технологии за асистиране на водача и безопасност, като асистент за превенция на блъсък, засичане на пешеходци, асистент за паркиране, активно спиране в града и т.н.

За задвижването на Ford Mondeo Vignale се предлагат 2.0-литров бензинов EcoBoost двигател, , дизелови TDCi агрегати и хибридния бензиново-електрически двигател на Ford със 187 к.с. скоростната кутия е 6-степенна механична или автоматична Powershift трансмисия, като има опция и за 4х4 задвижване. Наличен също е и новият дизелов би-турбо TDCi двигател на Ford с 210 к.с., който осигурява 450 Нм въртящ момент от 2000 об./мин.

Историята на Vignale

Алфредо Виняле е един от първите производители, осъзнал, че автомобилът може да се персонализира с уникален, индивидуален дизайн. Виняле учи занаята от майстора Пинин Фарина, преди да създаде свой легендарен дизайн сред италианските автомобилни производители под собственото си име. От 1948 до 1969 г. Vignale Carrozzeria близо до Торино привлича клиенти от целия свят.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:30 1
+ 0
- 0
sffsdf6348
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.