28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Готов е фейслифтът на Opel Zafira (видео)

В средата на жизнения си цикъл, последното поколение на популярния миниван Opel Zafira мина през доста сериозно обновление. Промените във фейслифта са засегнали както дизайна, така и задвижващата гама и технологиите.

Последното поколение инфоразвлекателни системи Opel IntelliLink, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, както и системата за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar (включваща Wi-Fi точка за достъп до високоскоростен интернет с 4G/LTE мобилна връзка на определени пазари) ще са налични в Зафира 2016, както и адаптивната изцяло LED система за светлините AFL (Adaptive Forward Lighting).

Силно впечатление прави, че от предницата са изчезнали „бумерангите” на светлините, а изцяло нови са бронята и радиаторната решетка. Приликата с новата Astra в „муцуната” не бива да ни учудва, тъй като в Opel Zafira са пренесени последните компоненти на дизайнерския език на марката. Отзад, промените са сходни с тези в предницата, като виждаме нова броня, обновени LED светлини и променен дизайн на багажната врата.

В интериора се открояват ново инструментално табло и изцяло обновена централна конзола,на която е разположен тъч скрийн дисплея за инфо-развлекатаелната система, а доста от бутоните в досегашния вариант на Opel Zafiraса изчезнали. Акцент в купето на новата Zafira са ергономичните седалки, които са голяма гордост на Opel, със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR. Ванът разполага с повече ниши и места за съхранение, а багажникът е с обем 710 л (във варианта с 5 места, има и такъв със 7 седалки), като при сгънат втори ред седалки нараства до 1860 литра.

Все още няма детайлна информация за двигателната гама на Opel Zafira 2016, но се очаква под капака да видим най-новите бензинови и дизелови агрегати на марката, като ще има и версии, задвижвани с пропан-бутан (LPG) и метан (природен газ – CNG). Системата за адаптивно окачване FlexRide, разбира се, също ще е налице.

Както и новата Astra, фейслифтът на Опел Зафира също ще е натъпкан с куп системи за безопасност и асистиране на водача като разпознаване на пътни знаци, предупреждение за опасност от сблъсък, адаптивен круиз контрол с индикатор за дистанция спрямо движещия се отпред автомобил, предупреждение за напускане на лентата и т.н.

Новата Opel Zafira ще е на пазара през есента, когато се очакват и повече подробности за модела. Глобалният дебют на минивана вероятно ще е на автосалона в Париж.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:19 1
+ 0
- 0
sffsdf11927
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.