19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Honda NT1100: турър с гени от Africa Twin

Honda представя напълно нов модел от категорията Tourer - NT1100, който заимства двигателя на CRF1100L Africa Twin. Новата машина е с 5-степено регулируемо във височина и по ъгъл ветрово стъкло с горни и долни дефлектори, а автопилотът е част от стандартното оборудване, както и предпазителите и отопляемите ръкохватки.

Сред помощните технологии са 3 стандартни режима на управление, 2 потребителски опции за водача, Honda Selectable Torque Control (HSTC) и Wheelie Control. Останалите специфики са четирибуталните, радиално монтирани спирачни апарати, предна и задна гуми с размери съответно 120/70-17 и 180/55-17, 6,5-инчов TFT сензорен екран и съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto.

На мотоциклетния пазар, пренаситен от приключенски модели съществува една голяма празнина – липсва туристическа машина с богат списък от опции и спортно поведение, мотоциклет, който се справя ефективно и с лекота във всекидневието, но е готов и за предизвикателството на продължителено каране. Новият NT1100 е именно такава машина, предназначена да привлече опитните мотоциклетисти, но и начинаещите ездачи.

Използването на рамата и характерния двуцилиндров двигател на CRF1100L Africa Twin като основа осигурява отлично представяне и функции, плюс ефективно аеродинамично представяне с позиция за каране, пригодена за по-далечни пътешествия.

Височината и ъгълът на екрана (ветровото стъкло) са регулируеми в 5 посоки, а стоманената рамка е със сравнително късо междуосие и остра геометрия на кормилното управление, докато окачването е с обърната предна 43-милиметрова вилка тип Showa и еднотръбен заден амортисьор. Предварителното натягане на задната пружина се регулира хидравлично.

Двуцилиндровият двигател е наследен от Africa Twin, но всмукателните и изпускателни клапани са настроени за плавно ускорение и приятен звук при ниски обороти. Производителността не е в ущърб на икономията на гориво: ефективността на двигателя позволява 400 км пробег с 20-литровия резервоар за гориво. Мощността на агрегата е 75 kW при 7250 об/мин, а пиковият въртящ момент е 104 Нм при 6250 об/мин.

Електронният пакет включва патентованата система на Honda за 3-степенен контрол на въртящия момент (HSTC), управление на колелата Wheelie Control, LED светлини, самоизключващи се светлинни индикатори, авариен стоп сигнал, докато 6-степенната автоматична трансмисия на Honda с два съединителя (DCT) е опция.

Изпускателният шумозаглушител е настроен така, че да увеличи максимално силата на звука. Стандартно предлаганите демонтируеми панели са една от основните характеристики на NT1100. Умишлено са проектирани така, че да бъдат възможно най-тънки за езда из целия град (само 901 мм в най-широката си точка).



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:06 1
+ 0
- 0
sffsdf38615
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.