26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Mahindra представи актуалните си модели у нас

Най-големият автомобилен производител от Индия - Mahindra представи официално първите си автомобили за българския пазар. Това стана по време на изложението Аутосити, в рамките на Есенния технически панаир в Пловдив. За начало, Mahindra предлага у нас два модела - компактният градски кросоувър KUV100 и 7-местният SUV XUV500.

Специални гости на събитието бяха Джоуз Ебенийзър, оперативен директор, и Манмиит Чабра, регионален мениджър развитие дилърската мрежа на европейската секция на Mahindra. Индийският автопроизводител е част от промишен гигант, опериращ в над 100 страни по света и с годишни приходи от около 20 милиарда долара.

В Европа, автомобилното подразделение на холдинга работи над 15 години, основно в Италия и Испания, като разширява мрежата си, започвайки от балканския регион. Компанията е собственик на дизайнерското ателие Pininfarina и на корейския автопроизводител SsangYong. Освен това е световен лидер в производството на трактори.

Компактният Mahindra KUV 100 вече спечели първата си награда у нас, след като бе отличен със златен медал от Международния панаир. Градското SUV-возило е с дължина от 3,7 метра, ширина от 1727 мм и височина от 1655 мм. Междуосието му е 2385 мм, но въпреки скромните размери предлага нелош обем на купето и място за 5 пасажери.

За задвижването на KUV100 се грижи 3-цилиндров бензинов двигател с обем 1.2 литра. Агрегатът е с мощност 82 к.с. и предава тягата към предните колела чрез 5-степенна механична скоростна кутия, със скоростен лост разположен до волана при централната конзола. Производителят посочва комбиниран разход от 6,2 литра на 100 км.

По-големият Mahindra XUV500 е серийно със 7 места, при дължина от 4,6 метра. За задвижването на пълноразмерния SUV се грижи 2,2-литров турбодизелов двигател от ново поколение, постигащ максимална мощност от 155 к.с.

По-големият модел на индийците се предлага във версии със задвижването на предните или четирите колела. И в двата случая скоростната кутия е 6-степенна механична. Всъдеходът предлага просторен салон и учудващо големи седалки на третия ред, които в по-високите нива на оборудване са снабдени с климатизация на отсека.

Най-важното - цените за българския пазар. Градският KUV100 започва от 22490 лева с ДДС, а Mahindra XUV500 стартира от 39500 лв. с ДДС и право на данъчен кредит. Автомобилите ще се предлагат в няколко нива на оборудване и с гама от 8 актуални цвята на каросерията.

Mahindra ще се предлага у нас от компанията Астреко моторс, част от едноименния холдинг, към който са също вносителите на Honda у нас "Бултрако". Скоро се очакват още два модела на индийците - пикап и офроуд всъдеход.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:18 1
+ 0
- 0
sffsdf33184
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.