26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Lexus LC 500 идва с 10 скорости и 473 конски сили

Предшестван от прототипа Lexus LF-LC Concept преди 4 години, новият Lexus LC 500 бе представен официално на света преди седмица в Детройт. Новото луксозно купе на японската премиум марка очертава визията на компанията за всичките й бъдещи продукти.

Новият сериен модел споделя голяма част от дизайнерските елементи, пропорции и визуална динамика, познати от концептуалния автомобил. Екстериора на Lexus LC 500 се характеризира с атлетична аеродинамична форма, изваяни и емоционални линии, преливащи в карбонов таван (стандартно се предлага със стъклен), създаващ ниска, широка и спортна визия. Интериорният дизайн на LC 500 е повлиян сериозно от външния вид, като цялостният фокус е върху кокпита и водачът на автомобила като най-важен.

LC 500 e първият Lexus, конструиран на изцяло новата платформа със задно предаване, която не може да бъде открита в друг модел на Lexus и е част от новата глобална архитектура за луксозни автомобили GA-L. От компанията обещават това да е автомобилът с най-устойчивото на усукване шаси, излизало някога от заводите й.

Мощността към задните колела в Lexus LC 500 се предава чрез добре познатия, високооборотен 5.0-литров V8 двигател, познат от RC F и GS F. Изцяло алуминиевият атмосферен V8 с 32 клапана генерира 473 к.с. и 527 Нм въртящ момент. Предаването на въртящия момент към задните колела е поверено на новоразработената 10-степенна автоматична трансмисия, използвана за първи път в луксозен автомобил и с време за смяна на предавки сходно с това на трансмисия с два съединителя. От компанията заявиха, че за ускорение от 0 до 100 км/ч, на купето са му необходими по-малко от 4 секунди и половина.

Флагманът-купе ще направи премиера на Мултимедийния пакет Lexus 2017, който ще представи обновен, по-бърз и по-гъвкав софтуер, който позволява бъдещи подобрения и индивидуален интерфейс. Пътниците ще могат да се насладят на опционалната премиум аудиосистема Mark Levinson или на серийното висококачествено аудио Pioneer.

LC 500 ще се предлага и с нова версия на пакета технологии за безопасност Lexus Safety System +, който интегрира няколко активни системи за сигурност: Система Pre-Crash Safety (PCS), която предотвратява или намалява последствията от сблъсък; Асистент за поддържане на пътна лента (LKA), която предотвратява нежелано напускане на лента; Автоматични Дълги Светлини (AHB), която осигурява оптимална видимост пред автомобила при нощно шофиране и Динамичен Радарен Автопилот за целия скоростен диапазон (All-speed DRCC).



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:29 1
+ 0
- 0
sffsdf6510
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.