28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Seat Ateca стана Autobest 2017

Компактният SUV SEAT Ateca беше избран за“AUTOBEST 2017” - европейската награда "The Best Buy Car of Europe in 2017". С общ сбор от 1672 точки, Ateca cпечели първото място с преднина от 72 точки пред Peugeot 3008. Toyota C-HR е на трето място с тотал от 1469 точки. Следват ги Citroen C3 и Kia Niro.

Организацията AUTOBEST е основана през 2001-а година като революционна концепция за търсене на “best buy car /най-добър за купуване автомобил” достъпен на пазара в Европа. Общо 31 европейски нации (включително България) са представени в журито, покривайки почти изцяло населението на Европа. За да стане един автомобил победител в AUTOBEST, той трябва да предлага най-добрата оферта на европейските купувачи. Цената, сервизната мрежа, достъпноста на резервните части и многофункционалноста са сред най-важните критерии в процеса на гласуване. Дизайнът и новите технологии също са след важните критерии при оценката. Журито AUTOBEST ползва открита система на гласуване с комплексна матрица от 13 критерия при определянето на победителя.

“Това беше много оспорвано състезание, а гласуване от 31 члена на журито се случва за пръв път в историята на AUTOBEST. SEAT Ateca успя да убеди членовете на журито с качествата си във всички посоки, което осигури на модела първото място. Ateca е много убедителен израз на концепцията на SEAT “Създадено в Барселона /Created in Barcelona”, новата философия на марката, пионерска за испанския производител. От името на журито и от мое име бих искал да поздравя всички участници в проекта. Също така е удоволствие за мен да поздравя SEAT за първата му победа в историята на марката и на AUTOBEST.” - сподели инж. Иля Селиктар, президент на журито AUTOBEST.

“За пръв път четири от петте финалиста са SUV/кросовъри. Tова е ясен сигнал за това как журито AUTOBEST отчита промените в европейския автопазар. Освен това два от финалистите са изпълнени по хибридна технология, което е също за пръв път за AUTOBEST. Но това е в крачка с времето отварящо прозорец за хибридните технологии. Вярваме че проблемите на дизеловите технологии ще се отчитат все повече в много от европейските автопазари, а хибридните технологии са в позиция да заемат празните места, които оставят дизелите.” - каза Дан Вардие, основател и президент на AUTOBEST.

Журито AUTOBEST беше разширено до 31 члена с петте нови държави - Дания, Германия, Финландия, Малта и Швейцария. На 29-и септември 2016-а, независимото журналистическа автомобилно жури AUTOBEST стана най-голямото в света по броя на представените в него държави.

Наградата “SMARTBEST 2016” отива при Peugeot i-Cockpit®. Peugeot 3008 SUV представя 100% цифров свят със своя нов кокпит Peugeot i-Cockpit®. 12.3-iинчовият нагласяем цифров дисплей, подпомогнат от отделния 8-инчов сензорен дисплей, компактният волан с вградени контроли и автоматичен електрически контрол на предавателната кутия, са развити за подпомогнат управлението на автомобила.

Отличието “SAFETYBEST 2016” е за организацията EURO NCAP. Tази награда е признание за изключителната активност на организация с нестопанска цел, посветена на безопасноста. Тя отличава пътя по който EURO NCAP успява да докаже пригодноста на краш-тестовете през годините, развивайки ги успоредно с развитието на технологиите в полето на безопасноста.

Aлехандро Агаг, CEO на Formula E Holdings е носител на отличието “SPORTBEST 2016”. Във времето когато електомобилите стават все по-търсени в различните пазари, моторните спортове посветени само на електрическите възможности получават естествено развитие. Заслугата на Агаг е успехът на сериите Formula E. Той е човекът успял да направи сериите достойни за света на моторните спортове, където миризмата на бензин и разцепващият звук от двигателите досега бяха задължителен атрибут. Formula E може да са по-тихи, но състезанията с тях са не по-малко вълнуващи.

16-ата по ред наградна гала-церемония на AUTOBEST ще се състои на 2-и февруари 2017-а в Лисабон, Португалия. Така следвайки традицията си, международното жури AUTOBEST връчва наградите си в различна държава всяка година. 2017-а ще е с първата гала-церемония след поредното разширяване на журито, анонсирано през септември в Париж в предверието на международния автосалон. Предишната гала на AUTOBEST беше в Милано, Италия.

източник: auto-press.net



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:59 1
+ 0
- 0
sffsdf19314
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.