19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Opel Astra: удобство и немско качество

Световната премиера на новия Opel Astra, който е 5-то поколение на германската марка, се състоя през есента на миналата година на автоизложението във Франкфурт. Но още преди това производителите разкриха пълните технически характеристики на новия Opel Astra и обявиха, че началната цена на новото поколение коли ще започва от 17 хил. евро, което е под цената на основните конкуренти на Opel от Volkswagen с техния Golf 7. Най-новата Opel Astra вече се произвежда в заводите на „Опел” във Великобритания и Полша.

Новият хечбек от 5-то поколение е с 5 врати и е създаден на базата на абсолютно нова модулна платформа - D2XX, лежаща в основата и на новото поколение на Chevrolet Cruze. Платформата позволява съкращаване на теглото на отделни основни елементи в колата и в крайна сметка цялостно намаляване в масата на автомобила с около 120-200 килограма.
С олекотяване на теглото са намалени и външните размери на 5-тото поколение на Astra. Новият Opel Astra е с дължина 4370 милиетра, 1460 милиметра височина и 2662 милиметра междуосие. Така новият Opel Astra става лек и компактен автомобил, и съответно – по-маневрен и динамичен.

Външно новият хечбек представя постиженията на немския производител в европейския клас С и разкрива съвременните тенденции в автомобилостроенето. Уникално е съчетанието на фините линии с кривите по външната форма на автомобила, хармонията между аеродинамичните елементи и оригиналната светлинна техника. Оригинално е решението при задните врати, където линията под стъклата стремително е устремена нагоре, а куполообразният покрив се опира на черна стойка на багажника. Покривът на новия хечбек в задната част изглежда като мишка над страничните прозорци. Ефектът се подсилва от горните огледала, харизматичния ръб на нивото на дръжките на вратите, идеалният радиус на калниците и стилните нюанси на LED осветлението.

Експертите казват, че дори и в базовото си ниво, новият Opel Astra много прилича на компактния спортен автомобил Opel Astra GTC с неговата агресивна динамика и спортна лекота. И Opel Astra GTC има силно изразената линия в задната част на автомобила, която задава и определя горната линия на задните светлини. Отново LED светлините са оргиниални и разпознаваеми като единствени за марката на Опел. Сред авточастите на autodoc.bg има пълен набор от оригинални LED светлини на Opel Astra GTC, както и на всичко необходимо при евентуална подмяна на части и елементи от колата.

Opel Astra GTC се отличава с изключително удобното си купе. Задните седалки могат да се разтягат и прибират, а в допълнение към невероятните опции за съхраняване на предмети до седалките за водача и неговия спътник е добавена системата Flex Floor. Пътуването става още по-приятно и удобно с простора и улесненията, които осигуряват в купето на Opel Astra четирите нива на оборудване - Enjoy, Active, Sport и BiTurbo.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:14 1
+ 0
- 0
sffsdf14279
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.