26 октомври 2021
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища
FACEBOOK

Революция - гениално решение презарежда електромобила за секунди (видео)

Дори най-запалените фенове на електрическите автомобили не могат да отрекът най-големия недостатък в момента на новото поколение возила. Фактът, че сте зависими от наличната енергия в батерията и всяко зареждане отнема в най-добрия случай половин час е сериозна пречка за развитието на сегмента. Може би обаче съвсем скоро единствената голяма пречка пред електрическия взрив на автомобилния пазар ще бъде заличена.

Учени от Университета Пърдю в Индиана, САЩ са стигнали до елементарен, но всъщност гениален извод. Вместо всеки път да зареждате електролита в батерията си, може просто да източвате разредения електролит и да наливате зареден. По абсолютно същия начин, по който зареждате с бензин или дизел - на колонката. Нещо, което отнема секунди или най-много няколко минути.

За тази цел, разбира се, ще трябва да се създаде устройство - електролитна помпа, която да се свързва с автомобила, за да може да извърши замяната на течността. Веднъж източен старият електролит се събира и се зарежда, за да бъде готов за употреба от друг автомобил.

Според разработчиците в момента има всички нужни компоненти, за да бъде осъществен този проект. Те дори са създали компания с името IFBattery LLC, която да популяризира идеята и да помогне за набиране на средства. Единственият проблем за момента е именно във финансовата част, като учените имат нужда от допълнително финансиране, за да довършат в детайли проекта си.

В информацията не се споменава нищо друго, освен революционния принцип на презареждане. Няма нито дума за мощност, специфика на батерията или нещо подобно. Факт е обаче, че това е може би най-близкото категорично решения на електромобилната индустрия. И то не опира до създаването на извънземни технологии. А за проста, елементарна логика.


+ 19
- 2
Те може да добавят концентриран ток на прах, и като тръгне колата, той хубаво да се разбърка в акумулатора, и работата да става ...
XR4
Рейтинг : 9214
01.07 2017 в 10:55 5
+ 15
- 4
"...може просто да източвате разредения електролит и да наливате зареден..."

: ))))

Да, само дето, нали, "тока" не е в електролита....
+ 0
- 5

http://ow.ly/5GnX30cVuGF
+ 16
- 2
А не работи още от първия опит - от как свят светува. И една микросекунда след това - от възникването на електрохимията.
+ 9
- 2
Идеята за смяна на електролита като начин за зареждане е на поне 40 години.

И тогава не струваше, и сега не струва.
+ 19
- 1
:))))))))))))
Тия по образУвание явно са "ефективни манагери"))

Също така, ако в мех от гайда се сипят много и различни звуци, и меха се върже за саксофона, човек може да бъде гениален саксофонист, без изобщо да учи за това.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.