21 април 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Съвети от 4sales при настройка на видеорегистратор

Видеорегистратори за коли

Видеорегистратори за коли

Срещали ли сте случки на пътя, които Ви се иска да можехте да запишете точно в момента на тяхното случване? Ставали ли сте свидетели на ситуации на пътя, които могат да са доказателство пред пътните органи на КАТ, само ако бяха записани на видео? В подобни случаи се нуждаете от качествени автомобилни видеорегистратори, за настройката на които ще стане дума по-долу.

Колко часа записва видеорегистраторът

Предлаганите в нашия сайт джаджи представляват миниатюрно устройство, състоящо се от една или няколко камери и микрофон, разположени на предното или задното стъкло. Тяхното предназначение е директното заснемане на целия пътен маршрут, така че при определена спорна ситуация на пътя, Вие да разполагате с доказателство за правотата си.

Когато имате видеоматериал, който да представите пред пътните органи или пред съдията, ако се стигне до съд, Вие имате солидна преднина за доказване на невинността си. Тези устройства предимно се инсталират в съвременните коли.

За да може видеорегистраторът да съхранява всички записи, той трябва да притежава достатъчно място. Това може да стане по два начина: чрез вградената в устройството памет или при добавяне на допълнителна. Времето за запис също зависи и от качеството на заснетото видео. Тоест, с повишаване на резолюцията, ще нараства и необходимостта от повече място.

Каква карта памет е необходима

Както вероятно вече стана ясно, за определяне на подходящата карта памет, голямо значение има времето за пътуване от точка А до точка Б и качеството на видеозаписа.

Разбира се, важно е да се провери максимално поддържания капацитет от самия видеорегистратор. Повечето съвременни подобни устройства поддържат карти с капацитет до 128 GB, но има единици, които вече работят с карти до 256 GB.

Друго важно условие за отличното качество и пълноценност на записа е поддържаната от картата памет скорост за четене и запис на данните. За видеорегистраторите е препоръчителна покупката на MLC (Multi level cell) карти памет с UHS-I технологията за повишена трансферна скорост. Също, важно е да обърнете внимание на максималния брой цикли на презапис и изтриване на информацията, тъй като при употребата във видеорегистратори, това се извършва доста често. Колкото броят на тези цикли е по-голям, толкова по-дълго ще използвате своята карта памет.

Как да го настроим

Видеорегистраторът обикновено се монтира зад огледалото за задно виждане;

При правилна инсталация, за работата на устройството не е необходимо да правите нищо;

При запалване на двигателя, джаджата се стартира автоматично и влиза в режим на запис;

При загасване на двигателя, спира и устройството.

В меню настройки имате възможност за задаване на резолюцията на видеозаписа, с което да пестите вградената памет. За да откриете качествени предложения, заповядайте в онлайн магазин 4sales.bg.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:06 2
+ 0
- 0
sffsdf38415
zuljin
Рейтинг : -12194
19.07 2021 в 16:16 1
+ 16
- 0
Аз тук съвети не прочетох!!! Цялата статия е на тема "що е то видеорегистратор?".
А тоя сайт уж се пръкна от автофорум...
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.