19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ангелов поведе след първата отсечка на рали България 2018

Екипажът на „Мегапорт” Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Skoda Fabia R5) спечели откриващата суперспециална отсечка на рали „България” 2018 в курортния комплекс Албена. Лидерите в шампионата завършиха на шест десети пред тандема Димитър Илиев/Крум Дончев (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Осемкратният рали шампион, който бе в ролята на пилот, докато Дончев четеше записките, караше предимно за публиката и въпреки това остана само на крачка от Ангелов. Първите трима, сред които място намери и екипажът на „АРТ Рейсинг” Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo IX), завършиха в рамките на 1,7 секунди.

Калин Бенчев и Александър Спиров (Subaru Impreza) очаквано поведоха в група Е и въпреки че спънатото трасе не им даваше възможност да разгърнат пълния потенциал на автомобила, стигнаха до четвъртото място в генералното класиране.

Вторите във временното класиране в шампионата Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2) са начело при автомобилите с един двигателен мост, заемайки седмо място след първия етап.

Подробно класиране може да видите тук: http://rallybulgaria.com/wp-content/uploads/2018/10/Results_SS01.pdf

Победителят в първата отсечка на 49-ото рали „България” Мирослав Ангелов и навигаторът му Недялко Сивов не успяха да присъстват на пресконференцията след финала. Лидерът в първенството се извини с лични причини. Пред медите обаче застанаха класираните на второ място Димитър Илиев/Крум и Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (Mitsubischi Lancer Evo IX), които допълниха топ 3:

„Доволен съм от представянето и искам да благодаря най-вече на публиката, която много ни се радваше много през цялото време – коментира Илиев. – Опитвахме се да караме на сигурно и да избягваме бордюрите. Крум беше направо фантастичен като навигатор. Нека обаче не се заблуждаваме, истинското рали започва едва утре. Днес беше повече шоу за феновете. Сигурен съм, че по отсечките ще бъдем много бързи, но ще се опитаме да се пазим от неприятности”.
На свой ред Дончев призна, че е допуснал една грешка по време на целия етап, както и че 5-годишното отсъствие от състезания се е отразило както на него, така и на Илиев.

„На моменти се усещам, че не гледам пътя право пред мен, а следя за всички детайли в страни, което е фатално за един пилот. Направихме тестове с колата, но нейните настройки са от преди много години, така че нямам идея какво да очаквам от етапите утре. Преди старта си говорихме, че трябва да бъдем внимателни, но още след първите 200 метра разбрах, че няма как да стане това. Митко кара на пълна газ и няма как да е другояче”, разказа Крум.

Третият в класирането – Йордан Атанасов, пък призна, че е бил изненадан от отличното представяне на Илиев и Дончев. „Мислех, че отдавна са ръждясали, но се оказа, че не е така. За мен е чест да се състезавам с тях, защото те ми бяха идоли, когато аз започвах да участвам в състезанията. Като цяло съм доволен от представянето ни днес”.

Навигаторът Янаки Янакиев, който отлично познава Митко Илиев, с когото дълги години бяха един екипаж, беше лаконичен: „Двамата се представят фантастично. Нашето каране няма да го коментирам днес. Ще го направя след финала ни утре”.

Рали „България” продължава в събота от 09:30 с първото минаване на „Аладжа манастир”.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:18 1
+ 0
- 0
sffsdf33374
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.