27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

БФМ стартира кампания “Аз подкрепям мотоциклетния спорт в България”

Със стартовете на Европейския шампионат по супермото и Балканския по мотоциклетизъм на писта в Долна Митрополия този уикенд Българската федерация по мотоциклетизъм започва нова кампания „Аз подкрепям мотоциклетния спорт в България“. Идеята на кампанията е състезанията от Европейския шампионат СуперМото и Балканския шампионат писта да нямат такса вход, а публиката и всички останали ще имат възможност да направят официално дарение в подкрепа на спорта.

За 8-ми пореден път състезанията ще се проведат в памет на дългогодишния приятел на мотоциклетизма, бивш кмет на Плевен и бивш председател на Организационния комитет за Gran Prix Bulgaria Димитър Калчев, както и бивш министър от държавната администрация по време на управлението на НДСВ. По този повод днес бе проведена пресконференция, на която бяха поканени бившият министър председател на страната - Симеон Сакскуборгготски и двукратната европейска шампионка по автомобилизъм Екатерина Стратиева, която ще е координатор на инициативата.

С кампанията искаме да покажем, че в България има фенове на моторните спортове с добро сърце, които биха дали онези два лева от миналогодишния вход, за да може Федерацията да изплати дълговете. С тази инициатива искаме да стимулираме любителите на мотоциклетизма с интересни неща, като всеки един стане част от това семейство. Факт е, че тази година Министерството на спорта наистина не подкрепя моторните спортове, но се надявам това да е за един кратък период и през 2017 отново да им подаде ръка, защото това са дисциплини, които наистина помагат и изграждат култура не само на пистата, но и в обикновения живот” - каза Стратиева.

Сакскобургготски сподели, че все още свързва мотоциклетния спорт у нас с Димитър Калчев, който е бил изключително организиран и енергичен човек, обичащ моторите.

Димитър Калчев, светла му памет, беше много всеотдаен човек. Обичаше работата си, а моторите бяха негово голямо хоби. Вкъщи имам една антична лампа, която ми беше подарена от него и Богдан Николов, както и част от състезателите, които ми бяха на гости преди години. И днес когато минавам покрай нея се сещам за мотоциклетизма и успехите му” - каза той.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.