02 май 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Богдан Николов: “Борим се с вятърни мелници, но заради децата няма да спрем”

Това каза президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов след проведеното днес Общо събрание. На него беше отчетена дейността на централата за миналата година, беше приет докладът на контролния съвет, както и календара за 2016 година.

Въпреки финансовите си проблеми този сезон БФМ има намерение да проведе 10 кръга национален шампионат по мотокрос и още 5 кръга на писта и по супермото.” - заяви Николов пред колегите от БНР. “То е ясно, че вече сме подразделение на катарската федерация. Тримата българи, които участват в световния шампионат са с катарски лиценз вече втора година. Нещата не са се променили. Продължаваме да се борим с вятърни мелници, но не можем да спрем, тъй като ми е съвестно. Тези малки деца, които влизат, за новия сезон при най-малките има 10 нови пилоти между 7 и 8 години, заради тях не трябва да спираме”, допълни той.

На въпрос относно двата отмнени кръга от мотокрос календара в Сливен, Богдан Николов заяви: “Мисля, че що се отнася до Сливен проблемът не е толкова финансов, колкото чисто политически. В момента се работи по едно сдружение от шест сливенски клуба, които да придобият трасето и впоследствие да го стопанисват, защото, ако то не се поддържа, след една година просто няма да го има. Така те ще се опитат да продължат започнатото.

Междувременно стана ясно, че за пръв път в България европейският шампионат по супермото ще се проведе в 3 класа - S Open, S Junior и S3. Интересното е друго: S Open излиза от другия европейски шампионат. “За пореден път имаме кредит на доверие от Европейския мотоциклетен съюз. Понеже има голямо напрежение между състезателите по супермото в световен мащаб, получихме предложение да направим кръг без такса за провеждане на състезание от световния шампионат по супермото на 11 септември тази година, но се намериха “доброжелатели” и в момента положението е висящо! Все пак в момента дължим много пари и всяка една държава би се възпротивила. Под въпрос е и провеждането на “Нощта на скоковете”, като ще стане ясно през лятото”. - каза още Богдан Николов.

Има промяна и в календара на републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта. Той ще стартира още на 10 април в Долна Митрополия (Плевен), не както беше обявено по-рано в Серес (Гърция).



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:27 2
+ 0
- 0
sffsdf8181
Бай Хасан 13.03 2016 в 12:12 1
+ 0
- 2
Този мафиот какво се прави на интересен,нямали срама или бързо забрави далаверите с коли,погаражите но бати му руменчо е отзад здраво гръбче.
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.