18 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Драматична победа за български дрифтър в Сърбия

През изминалия уикенд се проведе трети кръг от Сръбския дрифт шампионат в Пожаревац. Въпреки предупрежденията на синоптиците за рисково високи температури, хъсът на участниците не бе сломен.

Рекордно високите температури у западната ни съседка обаче се отразиха зле на някои участници. Считаният за най-добър сръбски пилот Милош Дорджевич на три пъти загуби съзнание. Суматохата около финалните приготоволения преди участието му, жаркото слънце и температурата в самия автомобил доведоха до загубата на съзнание, като медицинските екипи, присъстващи на трасето, трябваше да му окажат първа помощ. 

За Силвио Гоцев уикендът също не бе лек. На последните тренировки в събота българският дрифт пилот за миг се разсея и това доведе до контузия на лявата ръка. "Лекарският екип ми сложи местна упойка. Намазаха ме с болкоуспокояващ крем, но той като че ли не вършеше много работа. Все пак излязох на квалификации и карах с една ръка почти през цялото време. Някак успях да взема първото място в квалификациите с 93 точки."

Заради недостатъчния брой участници за Топ 16 директни двубой (14 допуснати състезателя), Силвио извади късмет от ситуацията. При това му класиране и липса на пълен брой пилоти, той автоматично премина до следващия етап - Топ 8. В паузата медиците продължаваха да третират счупения пръст на Гоцев, за да може да продължи напред.

"На двубоите от Топ 8 се изправих срещу Горан Йевтич от Белград. Доста трудна битка, като се има предвид карането ми с една ръка и страшната болка, която изпитвах. Успях да го победя."

В Топ 4 го очакваше Никола Илич, който е втори в генералното класиране. Това означаваше, че победата за Гоцев бе задължителна. Силвио разказа, че това каране му се струва по-лесно от предишното. Най-малкото е било по-убедително.

Оставаха още две болезнени преминавания по трасето за решаване на първо и второ място. Там го очакваше Вид Зубич. На първото преминаване Силвио и Зубич бяха равностойни. Дойде ред за смяна на позициите - Зубич водеше, но късметът на Силвио за първи път сработи този уикенд - двигателят на Зубич не издържа и се пръсна. Сърбинът не успя да завърши преминаването през трасето и това означаваше поредна победа за Силвио Гоцев в Day Of Champions - 3-ти кръг.

Последният кръг на надпреварата ще се проведе на 31 август и 1 септември на картинг пистата във Враца. Надяваме се Гоцев да се възстанови до тогава и да е в кондиция да защити първата си позиция в класирането. По неофициални сметки Гоцев е с 280 точки в класирането, а Никола Илич е със 196. Евентуално неучастие на Силвио и добро представяне на Илич биха значили обрат в класирането.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:13 1
+ 0
- 0
sffsdf35815
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.