28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Екипажите на Hyundai Racing Trophy готови за старта на рали „Сливен“

Екипажите на Hyundai Racing Trophy са готови за старта на четвъртия кръг на едномарковия шампионат, в рамките на рали „Сливен“. Pреди официалния старт на надпреварата, четирите екипажа Григор Григоров/Даниел Миленков, Симеон Симеонов/Димитър Спасов, Христо Геров/Йордан Йорданов и Мирослав Ангелов/Калоян Атанасов тестваха и настроиха състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1 и са в готовност да влязат в борбата за първото място.

От четирите екипажа на Hyundai Racing Trophy, които ще вземат участие в състезанието, само Григор Григоров участва в рали „Сливен“ и миналата година.

„В сравнение с миналата година, през този сезон съм променил много неща. Сега имам по-агресивен стил на каране, а тогава бях по-страхлив и трупах километри. Мога да кажа, че съм съвсем различен човек на трасето. Тази година и навигаторът ми е друг. Даниел Миленков е на моите години и комуникацията между нас е по-лесна. Вече няма пилот-навигатор-кола, а сме едно цяло. Относно състезанието, мога да кажа, че за мен рали „Сливен“ е в топ 3 на любимите ралита. В сравнение с миналата година, сега трасето е по-разчупено и има само една отсечка, която съвпада. Стратегията ми започва както винаги от първия километър, без излишни рискове.“, коментира Григор Григоров.

След първите три кръга на Hyundai Racing Trophy, лидер в класирането е екипажът Григор Григоров/Даниел Миленков със 128 точки. Само с 29.8 т. след него са Христо Геров/Йордан Йорданов, а на трета позиция със 76 т. е Симеон Симеонов/Димитър Спасов.

Интригата между трите екипажа е оспорвана още от рали „България“, където победител бе Григор Григоров/Даниел Миленков, втори завърши Христо Геров/Йордан Йорданов, трети - Симеон Симеонов/Димитър Спасов. В третия кръг на шампионата на рали „Твърдица-Елена“, след изключително оспорвана битка, трите екипажа финишираха в същата подредба. Въпреки смяната на навигатора и лека катастрофа, екипажът Мирослав Ангелов/Калоян Атанасов също се представи много добре. При записване на добри резултати на предстоящото състезание, екипажът има шансове да се приближи до третото място в едномарковия шампионат.

И в двете състезания всички екипажи на Hyundai Racing Trophy поставяха много добри резултати, които ги нареждаха сред първите 10 най-добри времена в генералното класиране. До последно не се знаеше кой ще спечели, тъй като екипажите подобряваха резултатите си и разликите им бяха малки. На предстоящото рали „Сливен“ състезателите ще продължат да мерят сили и да се борят за първото място.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:10 1
+ 0
- 0
sffsdf15847
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.