20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

„Ендуро Самоков“ донесе първа победа за Илиян Кузманов в шампионата

Снимка: Събин Коларов, KARTA.bg

Близо 3000 зрители наблюдаваха атрактивния ендурокрос, с който завърши третото издание на „Самоков 4х4“. В рамките на 4 дни офроудъри от няколко европейски държави се бореха за три трофея – „Ендуро Самоков“, който е и пореден кръг от BG-X Ендуро шампионата, „Самоков Трофи“ и „БАХА България“. Без изненада най-много бяха участниците с мотори и АТВ – 134 заявки. Надпреварата в тази категория стартира с навигация, а с ендурокрос „Самоков 4х4“ върна зрелището за публиката в BG-X шампионата.

В клас „Експерт“ първото място в навигацията взе Михаил Митов (KTM), който измина първи тежкото трасе, регистрирайки най-добро време от 02:59.38 часа. Втори, на 6 минути разлика се нареди Илиян Кузманов (Sherco), а трети на 6:31.7 минути от победителя се класира Искрен Генов (Gas gas). За пореден път проблеми с муса срещна Теодор Кабакчиев (KTM), заради което остана с десето време.

В клас „Хоби“ първи бе Иван Димов (Husqvarna), който преодоля дистанцията за 02:08:17 часа, следван от Филип Наумов (Gas gas) и Стоян Пачарозов (Gas gas).

8 състезатели с АТВ застанаха на старта на „Ендуро Самоков“ 4х4, сред които и една дама - Рени Христова (KTM). Най-бързо до финала достигна Емил Комаровски (Yamaha), който регистрира най-добро време от 3:09:16 часа. Втори се нареди Момчил Великов (Kawasaki), който закъсня със само 02:01.7 минути.

За разлика от лошия късмет в навигацията, Кабакчиев показа възможностите си, побеждавайки безапелационно в ендурокроса. Той финишира първи след шестте изморителни обиколки с общо време 31:22.9 минути. Втори на само 0.1 сек остана Димитър Цветков (KTM), следван от 17-годишния Искрен Генов (Gas gas). Четвърто време записа Илиян Кузманов, който обаче натрупа 40 т. и с по-добро представяне в навигацията спечели „Ендуро Самоков“ и първа победа в BG-X Ендуро шампионата.

Интересното тук е, че за пръв път този сезон трима състезатели са с равен брой точки. Пак с 40 т. подиумът допълниха Генов и Цветков, а победителят от навигацията Митов е четвърти.

В клас Мотоциклети „Хоби“ Иван Димов продължи с успешното си представяне от събота и с най-добро време от 26:49 мин преодоля първи четирите обиколки. Така с пълен актив от 50 т. Димов си тръгна със златото от „Ендуро Самоков“. Втори, на близо минута пасив остана Стоян Пачарозов (Gas gas), който взе среброто в крайното класиране, но се изкачи на най-високото стъпало на стълбичката за клас „Сеньор 45+”. Трети в ендурокроса при „хобитата“ стана Станислав Кирилов (Gas gas), но подиума с 34 точки допълни Филип Наумов. В клас „Сеньор 45+“ подгласници на Пачарозов станаха Диян Димитров (Beta) и Нено Стефанов (Yamaha).

При АТВ-тата както победата в ендурокроса, така и „Ендуро Самоков“ с пълен актив от 50 точки грабна Емил Комаровски. Втори в ендурокроса стана Христо Колев, но с по-добра навигация второто място отиде при Момчил Великов.

BG-X Ендуро шампионата продължава с надпреварата Алба-Дамасцена край Казанлък на 26-27 септември.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf2788
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.