25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Фернандо Алонсо пришпори шампионския Hilux от "Дакар" (видео)

Бившият пилот от Формула 1 и двукратен световен шампион от сериите Фернандо Алонсо е решил да победи във възможно най-много и различни състезания. Испанецът се бе зарекъл да вземе "тройната корона" в пистовите надпревари, като освен във Ф1 да триумфира в "24 часа на Льо Ман" и 500-те мили на Индианаполис.

В Льо Ман, Алонсо се справи с целта миналата година, а сега наред е Индикар. Но, испанецът отива и по-далеч, след като стана ясно, че има повече от голям интерес да стартира в рали "Дакар". Още в началото на януари, настоящият победител в пустинния маратон Насър Ал Атия заяви, че е предложил на испанския суперпилот да тества оф-роуд машината Toyota Hilux и евентуално да стартира като част от японския тим в рали "Дакар" 2020, на което Фернандо е откликнал с голям ентусиазъм и готовност.

Насър и Алонсо са си разменили съобщения, в които испанецът е пожелал успех на катарския ветеран и е заявил, че с удоволствие би тествал машината му след "Дакар" и с негова, и тази на Карлос Сайнц помощ, да се "научи" на крос-кънтри пилотиране и скоро да застане редом до колегите си в най-тежкото рали на света.

И както си е ред, шампионът от Ф1 удържа на джентълменската си дума, като миналата седмица  тества шампионския болид от "Дакар" в централата на тима на Toyota Gazgoo в Южна Африка. Негов ментор, поради ангажименти на Ал Атия, бе друг шампион и ветеран от пустинните надпревари - Жиниел Де Вилиерс. Южноафриканецът направи кратко показно на испанеца, обяснявайки му някои от основните принципи, след което дойде ред и на Алонсо да подкара офроуд машината.

Като истински професионалист, Фернандо започна опознаватерлни обиколки, но бързо свикна с новия терен и новия тип пилотиране и успя да раздаде цялата газ и скоро да се почувства в свои води, водейки уверено болида по пясъците и неравностите.

Вижте цялото приключение на звездата от Формула 1:

"Трудно е да предвидиш неравностите и колко бързо може да ги атакуваш", заяви свикналият с асфалтовите писти пилот. "Но колата се усеща велико. Много добро сцепление, баланс и спирачки... Никакви проблеми, дори и когато я удряш здраво по неравностите - все пак тези коли са правени за това".

По всичко личи, че Алонсо наистина проявява интерес към рали "Дакар". Дали ще го видим по терените на надпреварата, където и да се проведе тя догодина, ще разберем може би много скоро.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:14 1
+ 0
- 0
sffsdf35050
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.