29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

МСК „Севлиево“ спечели първата Отборна купа по мотокрос при мъжете

Снимка: LAP.bg

МСК „Севлиево“ спечели първата Отборна купа по мотокрос в България при мъжете (класове МХ2 и МХ1), която се проведе на мотополигон „Горна Росица“ този уикенд. На домашното трасе състезателите на тима дадоха най-доброто от себе си и оглавиха класирането, оставяйки на второто място и само 2 точки разлика отбора на „Троян Моторспорт 01“. Челната тройка допълни „Панчо Рейсниг Тийм“.

При юношите (класове МХ65 и МХ85) победители станаха „Тексим Мотор Спорт“, които изпревариха „Мотоспорт Черно море“ и „Бяла Рейсинг Тийм“. В клас МХ шампион е тимът на „Панчо Рейсинг Тийм“, втори се наредиха „АИТ Рейсинг Тийм“, а трети станаха МСК „Калабак 1969“.

Надпреварата е 7-ми кръг от републиканския шампионат по мотокрос и се провежда в памет на големия приятел на мотоциклетните спортове Йовко Йовков.

Що се отнася до индивидуалното класиране в различните категории, младата надежда на България в клас МХ2 на Световния шампионат по мотокрос Майкъл Иванов продължи с отличното си представяне от вчера и пак без проблем разгроми конкуренцията, не само в тази категория, но и в МХ1. В клас МХ2 Майки караше с мотоциклет Husqvarna, а в МХ1 – с Yamaha. Малкото време между отделните класове му позволяваше да смени само мотора и отново заставаше на старт, след което повеждаше след първия завой и не позволяваше да бъде изпреварен до края.

Втори в клас МХ2 на „Горна Росица“ стана надеждата на България в европейския шампионат по мотокрос Иван Петров (KTM). В първия манш той падна на старта и трябваше да наваксва от последна позиция. Състезателят на МСК „Севлиево“ обаче също показа завидна форма, като успя да изпревари повече от 10 състезатели преди него и да се добере до третото място. Във втория манш той помогна на тима да спечели отборната купа, нареждайки се на втора позиция и добавяйки 42 точки към актива си за крайното класиране. След здрава битка с Петров във втория манш и резултат 2-3 подиумът допълни съотборникът му Хакан Халми (КТМ).

С резултат 3-2 в двата манша и актив от 42 т. Николай Йовчев („Несебър мото“, Honda) се нареди на второто място в клас МХ1, а на третото място на стълбичката за награждаването се качи Тодор Тотев (“Литекс Ловеч Моторспорт“, Honda), който събра същия брой точки.

В клас МХ65 Кристиян Иванов (“Тексим Моторспорт“, КТМ) спечели безапелационно двата манша и добави 50 точки към актива си за генералното класиране. С две втори места втори завърши Димитър Грозданов (МХ „Рейсинг Симитли“, КТМ), а с резултат 4-3 в двете неделни състезания и 38 т. трети се класира Християн Даков („Левски МХ Груп“, КТМ).

В Клас МХ85 сс Алекс Димитров („Мотоспорт Варна“, КТМ) поведе след старта на първия манш и след интересна битка с основния си съперник Жулиян Георгиев („Моторейсинг Варна“, КТМ) пресече първи финалната линия. Скъсана верига на мотора във втория манш обаче не позволи на Димитров да завърши и той остана на 6-то място в общото подреждане, а победата с 47 т. взе Георгиев. С две трети места втори за кръга се нареди Виктор Касабов („Левски МХ Груп“, КТМ), а подиумът с 36 точки актив допълни Румен Мирчев („Калабак 1969“, КТМ).

В МХ Мартин Тодоров („Калабак 1969“, Yamaha) беше отново безкомпромисен и с пълен актив от 50 т. спечели победата и в Гран при Севлиево, след него в класирането останаха Веселин Малинов - 44 т. („Панчо Рейсинг Тийм“, Kawasaki) и Атанас Петров („АИТ Рейсинг Тийм“, КТМ) – 34 т.

Следващият 8-ми кръг от Републиканския шампионат по мотокрос ще бъде идния уикенд на мотополигон „Бършен”, Сливен



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2520
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.