29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Роси: Маркес посрами Moto GP

Словесната война в Moto GP продължи и след финала на последното състезание за сезона. Валентино Роси изпусна десетата си титла в самия край, след като трябваше да стартира последен във Валенсия и силите му стигнаха за четвъртото място. Това обаче не бе достатъчно, след като съотборникът му в Yamaha Хорхе Лоренсо спечели състезанието, а с това и третата си титла в кралския клас. След надпреварата "Докторът" отново изказа разочарованието си от начина, по който загуби шампионата и отново обвини в това Марк Маркес.

"Този шампионат можеше да е един от най-добрите в последните години, защото битката с Хорхе беше много оспорвана до самия край. Но нещо се промени в последните три състезания и не зная защо. Маркес реши да помага на Лоренсо в Австралия, а след това нещата станаха още по-лоши. Когато в четвъртък стана ясно окончателно, че ще стартирам последен, вече ми беше ясно какво ще се случи и всичко стана точно така, както очаквах. Последната обиколка във Валенсия беше срам за спорта", проплака Роси пред медиите след състезанието.

"Не мога да разбера позицията на Honda. Да виждаш, как твой състезател умишлено оставя човек на Yamaha да побеждава, за мен е много обидно и не мога да проумея как те са ОК с това", продължи италианецът.

Естествено, Маркес се защити отново. Според вече бившия световен шампион той е направил всичко възможно, за да настигне и изпревари Лоренсо, но ситуацията с гумите е била критична и е било твърде рисковано да предприема атака в последния тур.

"Двамата с Дани Педроса знаехме, че ще имаме проблеми с предната гума при по-високи температури. И в действителност в неделя беше с 5 градуса по-топло. В последните шест обиколки вярвах, че мога да спечеля състезанието, но когато Дани опита да ме изпревари, дадохме възможност на Хорхе да дръпне малко и след това беше трудно да го догоним", обясни Маркес.

Самият Лоренсо не се посвени да признае испанската завера веднага след финала.

"Естествено, че имаше значение, че зад мен са Марк и Дани. Те са испанци и знаеха много добре какъв е залога за мен. Честно казано не съм очаквал да ме атакуват. В това обаче не виждам нищо нередно. Ако Валентино беше на мое място, а зад него бяха двама италианци, сигурен съм, че те също нямаше да атакуват. Просто Марк и Дани помогнаха да оставим титлата в Испания", изпадна в откровения Лоренсо.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.